Foto: 
Frasen Nelson

Čajanka

„Predsedavajuća, recite nam, šta biste poručili današnjoj ženskoj mladeži?“

„Drage moje, u brak ulazimo kao u neki projekat. Sve moramo lepo isplanirati još od malih  nogu. Kako će da izgleda, kako će da govori, kako će nama da se obraća, kako će da se smeje, a kako da plače. Kakva će nam venčanica biti, raspored stolova i salveta, boja ikebana u skladu sa zavesama, cveće u kontrastu sa tanjirima. Na vreme treba početi saodabirom zvanica, od svoje desete godine, najkasnije, razmišljati o životnom prostoru i idejama za uređenje istog. Već oko petnaeste, važno je imati kompletiran  elaborat o svim detaljima, kao i rezervnim varijantama ukoliko nešto krene po zlu. Ne dao Bog.” 

Kada se jednom i udamo, kreće razrada dugo planiranog života. Kada se doručkuje, ruča i večera; kada se i po kom rasporedu kupa; gde stoje gaće, a gde čarape. Sve je to zato što će oni jednoga dana znati da cene naš trud, kao i prosto olakšavanje ionako komplikovanog života.

Pa sve smo im omogućile;  i da spavaju, ali da ne izvuku čaršave i da se redovno, ali ne previše druže, naravno,danimao dređenim za druženje, i da piju čaj kad su bolesni i vitamine kad  su zdravi.  A ako se slučajno i desi da plan negde zakaže, pa se vežete za nekoga koga ni majka rođena nije mogla da istrpi, pa kula od karata krene da pada, prepoznaćete ovaj fenomen zvan elementarna nepogoda emocionalnog karaktera prema sledećem: Nezahvalni mužjak bi po svom. Ne poštuje pravila, jede kad je gladan, a ne kad svi jedu, kupa se kad poželi, a ne kad je za to vreme, čak se i noću okreće tako na sve strane, da je ujutru nemoguće namestiti krevet. 

Epilog: On je besan, mi smo nervozne. On bi da pobegne, mi smo izneverene. A sve smo lepo isplanirale, njemu da olakšamo život. A on nezahvalan, pa još i ljut, a svako drugi bi poželeo takav red i ženu koja o svemu void računa.  

Rešenje: Pređite na sledeći primerak, možda imate više sreće.

 

Komentari

Komentari