Foto: 
autor nepoznat

I žene prde (grafit na zidu frizerskog salona)

Blješti sjaj lažnog osmeha, razvlači se iluzija lepog i savršenog. Stalno se nameće vrednost spoljašnjeg u svetu gladnih i porobljenih duša. Pobeđuje forma, bar na prvi pogled.Nije ni čudo jer živimo u svetu medijskog uticaja, nametanja rešenja životnih situacija, sve u stilu, nama je, bre, super, kakvih robova ima tamo negde...

Forma i suština. Koga je više briga za suštinu, ako nema šta da jede, ako nema osnovne uslove za život, za račune, na primer?

Mistifikuju se, plastificiraju žalosne, elitne družine ogrezle u grehu, sa krvavim rukama i prljavim novcem. Lažno obrazovanje, glamur povlašćenih spolja, a suštinski neznanje, nesposobnost i? Moć, naravno! Mediji su njihovo najvažnije oružje, ali i zlatne koke svakojakih biznisa. Ta bezbrižna materijalnost stvara buduće uspavane umove, decu koja nasleđuju visoke položaje sa dobro plaćenim diplomama visokih stručnjaka i sve ide kako treba. I sve to zna onaj „mali“ čovek koji preživljava, koji se razboljeva i vene.

I sve veruje medijima, taj „mali“ čovek, čak i činjenici da je sreća zagarantovana posebnima, ali on to nije. Zato će se diviti glupostima ulickanih, silikonskih dama i dozvoliti sebi da navija za one, a ne za ove, da glasa za ovog, a ne za onog, da guta i povraća od svega, ali i dalje da bude ubeđen da mora tako!

Treba samo malo da se zamisli, taj čovečuljak, i sačuva svoj mir, otvori um, raširi srce uprkos svemu onome što mu se servira, da shvati lažni sjaj koji maskira svu tugu ljudskog roda i da svesrdno, koliko može, razmišlja i čini suštinski vredne stvari za sebe i svoju porodicu. U stvari, samo da poželim sebi i svima koji se prepoznaju u ovom osvrtu, dobro zdravlje, mir u duši i srce puno ljubavi!

Komentari

Komentari