Foto: 
autor nepoznat

Intuitivno lupetanje o poplavama i "poplavama"

Uvek je bila  borba dobra i zla, sila svetla i tame od kada je čovek preuzeo prepotentnu ulogu najinteligentnijeg bića na Zemlji. To umišljeno stvorenje koje meri i kroji po svojim potrebama, zamišljenim putanjama sveopšteg dobra, da bi se onda po milioniti put izneverene mase zgražavale nad nečijom, obično se i zna čijom, bahatošću, nezasitošću, e, to je lajtmotiv ljudskog postojanja.

Joj, ljudski rode! Jaoj, bre, ljudi u razjebanoj državi! Ta, mali smo u odnosu na velike svetske igrače, ali zašto je “elita”tako bahata prema sopstvenom narodu? Dokle to ispiranje, bolje reći, zaprašivanje naroda? Sve njihovo pogrešno(grešno), negativno predstavlja se kao”mi smo hteli, ali, ne da nam se”, sve glupavo i neobrazovano gura se po “rodbinske linije”, sve upropašćeno se opravdava, sve što se može prodaje se, najpre dušu đavolu, pa, da vidimo šta bi još mogli! I možda je tako uvek bilo, ali ne, nikada ovako javno, glasno, medijski podržano!

Ne znam gde je to zdravorazumsko razmišljanje “običnog”čoveka?

Još mi u ušima odjekuju reči očajne žene, čija je kuća potopljena u nedavnim poplavama, kako se obraća našem cenjenom predsedniku sa rečima, citiram”mi Vas volimo!” Čujem to i padam u očaj, ambis. To očekivanje da će uvaženi vođa, lično, preduzeti neophodne mere i spasiti i njenu i hiljade kuća u plivanju raznih izmešanih voda, onih kao reka suza i očaja, reke nadanja, kao i reke raznih govana u kojima se duhovno i intelektualno odavno davimo sa svih mogućih medijskih sokoćala, to očekivanje, ubeđenost u svemoć jednog čoveka, e, to je moć pravilno vođenog i navođenog naroda!

Uvek je tako bilo: “pametni”manipulišu onim ranjivim, osetljivim, tzv slabim ljudima, izvlače iz njih sve što je ovim prvima potrebno, a njima je uvek potreba, a ovim drugima kao nije? U to ime, ne postoji ništa na ekranima naših tv prijemnika, a da ne radi u korist onih “odabranih” kojima je neophodan novac, ili ti, zarada po svaku cenu! O poplavi kiča, neukusa, silikona, neznanja, nevaspitanja i drugih sranja, ne vredi ni pričati. Svi znamo da je uniformisanost misli i  osećanja pravi “bič božji”za kontrolu uma čitavih masa, ali i najvredniju kontrolu našeg podneblja, a to je kontrola osećanja!

Ja, samo mogu da čestitam našoj “eliti”! Posebno političkoj “eliti”! Lepo je to uložen novac u kampanje, reklame, novine, radija i televizije, pa i u sport i u kulturu! I hvala bogu, lepi su to procenti od prodaje “propalih”preduzeća, čistih reka i zdravog drveća, kao i od raznih visokoreklamiranih donacija, na primer, ljudskih organa! Svuda se mora imati profit i što je najvažnije da se svi u igri za taj profit i zadovolje! A kada i kako će to nezasitima biti dovoljno?

Naš,”običan” čovek to ne vidi! Viševekovnim uterivanjem u tor, manipulisanjem emocijama, dresurom”da je malo dobro i da je novac zlo”taj naš narod ne traži pravdu jer nepravdu i ne vidi, saoseća sa “mukama”moćnih jer je njima sigurno teže nego našim golim i gladnim ljudima, ali šta više i tražiti kada imaju hleba i igara?

Nemojmo se pitati, onda, odakle te silne poplave! One su samo najava isplivavanja raznoraznih govana i zagovnjavanja onog umišljenog, najinteligentnijeg stvora na planeti koji, zasigurno pripada svetskoj”eliti”i koji, zasigurno, zamišlja da je sam Bog!

 

Komentari

Komentari