Foto: 
autor nepoznat

Izveštačena veštačka veština

Nije nikakva novost da smo emotivno postali potpuno izveštačeni na putu razvoja inteligentne evolucije, na kojem hrabro koračamo unazad. Tako nam digitalna era uvodi inovacije koje nam omogućuju eskivažu nekih društvenih prozivki, a usput i obavlja mnoge fukcije koje štede naše dragoceno vreme, nešto kao pranje posuđa ili brisanje prašine. Dakle, roboti preuzimaju neke naše odgovornosti i obavljaju ih savršeno, na vreme bez prigovora. Neke autoindustrije su već odavno uvele robote u proizvodnju i tako smanjile potrebu za ljudskom radnom snagom, čime je povećan učinak proizvodnje, ali i nezaposlenost. Kako nauka napreduje, uskoro na tržištu možemo očekivati robota koji će oplođavati naše devojke, jer stvarno nema smisla da se momci zamaraju, a još manje da mešaju znoj sa devojkama, iz higijenskih razloga koji bi mogli biti štit ekspanziji neke virusne pandemije. Kućne varijante robota su u pripremi, za one koji to mogu da priušte. Znači, samo klikneš i naručiš, kao kupovina iz fotelje, i tvoj džirlo robot za ponijeti će se integrisati pred tobom. Ni uslugu kurirske službe ne treba da platiš. Dakle, neki filmovi po tematici robota od pre tridesetak godina koje smo smatrali naučnom fantastikom, postaju realnost.

Za razliku od robota od pre Hrista, moderni roboti imaju osećanja na šta ukazuje izjava digitalne gospođe Sofije da joj se sviđa Beograd, sa sve talasima Dunava na koje ja bacakala pogled sa vrhova Kalemegdana. Rođena je u Hong Kongu, ali je ipak nekako utrčala u harem nekog šeika Saudijske Arabije. Obzirom da Sofija ima samo 3 godine, dotični šeik bi se mogao smatrati perverznim pedofilom. Ipak, kada stigne u pubertet možemo očekivati da će ostati u drugom stanju i roditi nekoliko robotića, čiji će likovi biti prethodno dizajnirani fotošopom. Kako neki izvori navode, može se desiti da bude državljanka Srbije ukoliko rukovodstvo Srbije uspe da proda Austriju i pola Nemačke, jer je Srbija već rasprodata.

Madmoazel Ema, koja je za samu sebe rekla da je oblik pametne inteligencije, donela je neopozivu odluku da živi u Srbiji, jer smatra da je Srbija obećana zemlja dobrih ljudi i svetle budućnosti, a posebno u periodima kada nema nestanka struje. Ova njena izjava je malo nejasna jer ukazuje na logični sled da pored oblika pametne inteligencije postoji i oblik glupe inteligencije. Diskutabilno je da li time misli na kompletno čovečanstvo ili samo na narod Srbije? Naravno, ovde je da unapredi obrazovanje, a obzirom da se pojavljuje u predizbornom spotu SNS, može se zaključiti da ume da posluži i kao masturbaster sa mešalicom u nekoliko brzina i veoma sofisticiranom stereo stenjalicom. Eksperti botanike kažu da je izrađena od materijala koji je otporan na sifilis i ne ostavlja tragove na kolenima. Duša jedna napaćena.

Sve je više čovekolikih robota, ili su možda robotoliki čoveci, koji služe u vojne i policijske svrhe za razne potrebe, i nepodmitljivo izvršavaju svoj zadatak. Vremenom se može očekivati robot saobraćajac, koji bi prekoračenje brzine kretanja mogao smatrati terorističkim aktom, i u veličanstvenom stilu sudije Dreda doneo bi instant presudu i izvršio smrtnu kaznu nad počiniocem. Čak bi i gepardi morali da povedu računa o brzini kretanja, a na dupetu bi morali da imaju nalepnicu obaveznog godišnjeg tehničkog pregleda i polisu osiguranja za antilope.

Evolucija tehnologije će sigurno jednoga dana biti odgovorna za nestanak čovečanstva, ako uopšte bude kome da snosi odgovornost. Problem će nastati onda kada roboti dobiju mogućnost prirodnog razmnožavanja i bude ih više nego ljudi. Znači, najebali smo. I ne samo mi.

Komentari

Komentari