Foto: 
Nikola Ranković

Ja, bot...

Meni se gade i jedni i drugi.
A za početak, najviše mi se gadi kratko (ili selektivno) pamćenje.
I SNS i SZS.
I kvazi levi i kvazi desni.
I oni koji su sada na vlasti, a pre toga su bili u opoziciji, a još pre toge su opet bili na vlasti.
I oni koji su sada u opoziciji, a pre toga su bili na vlasti, a pre toga opet u opoziciji.
I oni koji sa vlasti ništa ne rade ili prave štetu uz povike "sve za narod" i oni koji su, dok su bili na vlasti, uradili veliko ništa uz identične povike, a sada obećavaju da će sve biti drugačije.
Gade mi se oni što posekoše platane na Bulevaru uz veliko negodovanje onih koji sada seku drveće po kalemgdenu zbog gondola, isto koliko mi se gede i oni koji sada rasturiše Trg Republike, a protiv kojih negoduju oni koji razbucaše Tašmajdan, proširiše parking Madere na račun parka i smanjiše broj stabala za bar 30%.
Gadi mi se Goran Vesić iz DSa koji je poklonio pola Ušća za izgradnju TC Ušće i gadi mi se Goran Vesić iz SNSa, koji je betonirao Cvetni Trg.
Gadi mi se gradska vlast SNSa, koja je rušila preko noći Savamalu i gadi mi se gradska vlast DSa, koja je na isti način srušila prostor gde se sada nalazi Hilton, a ranije je bio DŽKC (ne SKC već DŽKC).
Gade mi se oni koji kilometar puta plaćaju 15.000.000 eura, isto kao što mi se gade i oni koji su jedan most (lep) platili skoro 400,000,000 eura.
Gade mi se oni koji protestante pokušavaju da nazovu fašistima, a gade mi se i oni koji protestuju, a objašnjavaju da nisu fašisti.
Gade mi se oni koji su prodali šećerane (koja sada fenomenalno posluju) za tri evrića, kao što mi se gade oni koji sada radnicima staviše pelene na dupe.

Gade mi se oni koji uvališe Talijanima Zastavu za FIAT, sa sve subvencijama i zatamljenim ugovorom, kao što mi se gade i ovi koji nastavljaju istu praksu sa svim fabrikama.
Gadi mi se Vučić koji će prodati Kosovo, kao što mi se gade i oni koji su UN na Kosovu zamenili sa EU.
Gadi mi se ćoravi dustabanlija koji sada vodi vojsku, kao što mi se gadi i onaj maneken koji je uspešno razbucao vojsku i sveo je na nivo gorske službe spašavanja, a kome je životni san da živi kao svetioničar na hrvatskom ostrvu.
Gadi mi se što je i jednima i drugima Čedomir Jovanović nekakav džoker i nedodirljiva sveta krava, koju niko ne sme da pita "odakle ti pare?" ili "ko je ubio Đikija?"
Gadi mi se Željko Mitrović koji je još 6. oktobra 2000. godine zamenio JUL dres sa žutim dresom i finansirao i agitovao za DS, isto kao što mi se gadi i Željko Mitrović koji je sada megafon Aleksandra Vučića.
Gade mi se stranački aktivisti svih boja.
Gade mi se političari koji kukumavče o tuđoj krađi i svom, jelte, poštenju, a koji su se SVI (Dveri izuzetak) već izređali na vlasti, a nikoga nisu 'apsili zbog tih krađa. Naravno...razna kajmanska ostrva uspešno nedodirljiva.
Gadi mi se SVAKA opozicija koja za SVAKI potez vlasti kuka mantru "škole, vrtići, bolnice...", a i kod jednih i kod drugih se deca lečila SMS porukama.
Gade mi se i ovi kod kojih mladi odoše u inostranstvo zbog ikakve perspective, a gade mi se i oni pod čijom se vlašću sve to isto dešavalo...bez izuzetka.
Gadi mi se cenovnik u skupštinskom restoranu u kome krkaju i bivši i sadašnji i budući.
I tako u nedogled

I onda mi neko kaže: "hajde, izađi da menjamo nešto????"
Šta burazeru?
Koga? Da menjam iste istima? Kurtu Murtom?

I onda zaključak "ti si bot"??? Čiji brale bot? Pre nego što su napredni uzeli vlast, njihovi aktivisti ili simpatizeri su vikali da sam žuti bot, a sada SZS simpatizeri grakću da podržavam Vučića??? Pa, da li ste vi normalni ljudi moji? I to samo zato što govorim ovo što sam ovde i napisao (mada ne tako biranim rečima).
Dok se ne pojavi neko nov, neukaljan, čist...ja niti šetam, niti jedem sendvič, niti glasam... JBG... Mada, čini mi se da se pojavljuje jedan lik koji bi mogao da me navede da izađem na izbore. Lik koji (izgleda)nije ni "njihov " ni "njihov"... Mladi Jovanović iz DSS-a. Vreme će pokazati, a iskustvo mi govori da treba da budem skeptičan... Polako...

Komentari

Komentari