Foto: 
Thomas Hawk

Ja sam laž

Moraš me voljeti kad sam ovako lijepa, svako moje lice ti prija i svaka moja izgovorena riječ te ozari. Stanujem u svakom srcu i u svakoj glavi. Plitka sam i rado željena.

Ma pusti istinu sada, umišljena je i gorda, sa njom se nije lako družiti, tvoju pogrešnu riječ će analizirati i tvoju lošu frizuru rado prokomentarisati. Ja sam ona koja će ti biti najbolja prijateljica. Stanujem u svakom filteru i na svakom Instagram profilu. Moje je lice svake žene nezadovoljne sobom, moje su oblasti one u kojima vlada nesigurnost i potreba za dokazivanjem.

Pusti istinu da se pravi važna, lako je njoj, nije izgovorena često, vole je rijetki, iako je vole mnogo, vrlo je poštovana u određenim krugovima, oni koji je poštuju klanjaju joj se kao božanstvu. Ja sam ta koja mora da se trudi i govori mnogo, da se raskalašno pokriva slojevima besmisla, da vas obmanjuje, ja sam ta koja vam se ulaguje.

Mene voli većina. Stanujem u vašim Facebook nalozima, vladam vašim razgovorima za posao,  prava sam diva kad su upoznavanja u pitanju. Prvi sastanci su moje idealno stanište. Prosipam se u najljepšim bojama i oči punim šarenilom iluzije.

Ta prokleta istina će se pojaviti kad tad, upada u kadar potpuno nezvana, razbacuje se nekim činjenicama koje su nevažne, bar ne za većinu ibolje bi bilo da ostanu skrivene, često se predstavi kao loša šala, potpuno mi obori kredibilitet, sreća što joj mnogi ne vjeruju čak ni kada je potpuno ogoljena u svojoj ružnoći.

Ta istina je potpuno zla, ruši mnoge sretne brakove samo zbog nekih sitnih nevjerstava, raskida mnoge poslovne saradnje, samo zbog nekog skrivenog novca na lažnim računima, te nevažne ljubavnice, utaje poreza, političke saradnje sa suprnicima, a tek predstavljanje rata u medijima, ma same sitnice, kažem vam, ja znam sve o tome, ja sam Laž.

Sve dok vjeruješ u mene bićes sretan, uljuljkaću te u kolijevku lažne polularnosti, lažne samozadovoljnosti i vjere u sebe. Sa Egom sam u najboljim odnosima. Haramo najviše medijima i internet stranicama, svi žive po našim pravilima i čine sve da nam pomognu da se još više raširimo našu riječ.

Toj istini ništa nemojte vjerovati, uz nju ni vi niste dovoljno lijepi, niste dovoljno bogati, niste dovoljno pametni, ukradite tuđi citat, upotrebite najbolji filter, fotografišite restoran slučajno u prolazu jedne večeri pa ga tagujte iz dana u dan jer vi nigdje drugo ne ručavate i večerate samo po restoranima.

Nećemo pričati o ratovima i gladnima, o globalnom otopljavanju, ni o nestanku izvora vode, obavezno gledajte emisije o glupostima i instant polularnosti potpuno plitkih ljudi nikakvih kvaliteta. Ja ću vas naučiti kako da budete površni i kako da vjerujete samo u nevažno. Kraljica sam svih obmana.

Potegneš li za istinom zakoračićeš putem bez povratka.

Ja sam ta koja je dobra, ja ću te sačekati na svakom raskršću, uvijek možeš da mi se vratiš i zakopaš sa par slatkih laži svaku istinu u plitak grob. Jeste da će kiša spoznaje brzo sprati sa nje moje naslage i životinje razotkrivanja ubrzo razvlačiti njene komade kroz žbunje sumnji, ali ja ću biti tu da na svaku istinu bacim u oči šaku svoje prašine, ako ti tako želiš, jer ja sam Laž, baš ono što ti treba.

Komentari

Komentari