Foto: 
Dalej1

Kobajagi intimno

Savladao sam ostatke kolebljivosti, ponovio sebi da me ovde garantovano niko ne poznaje, stisnuo zube kao znak kuraži i zakoračio u, po preporuci najbolji i najveći, SEX SHOP u Amsterdamu.

Prvo sam ugledao zelenokosog prodavca za pultom i malo mi laknu zbog njegovog krajnje ljubaznog gesta dobrodošlice. Zatim mi upade u oči da sam jedini kupac i to je bio trenutak kada sam se potpuno opustio i krenuo u jedan, do tada, meni malo poznat svet. Ni sam nisam znao šta da očekujem, šta tražim da kupim, šta mogu da priuštim, šta me privlači. Na početku, nekako sve bezazleno i simpatično, je bila izložena razna garderoba za igrice fantazije. Školske uniforme u odraslim brojevima, uniforme policajaca i policajki, doktora, medicinskih sestara... Samo preleteh pogledom, jer šta ima da se maskiram kad doktorsku uniformu svakako nosim na poslu po ceo dan, školsku sam mrzeo iz dna duše, a od pandurske, kao dete totalitarnog socijalističkog sistema, čak zazirem. Pusti me sa uniformisanim seksom...

Kreće postavka najneverovatnijih dizajna veša. Ženske artikle osmotrih ispod oka, čisto da onaj ozelenjeni ne pomisli da ću se tu nečim počastiti za sebe. Za neke od izloženih komada sam se iskreno zapitao da li vlasnicama daju i uputstvo kako se to oblači i nosi, a za njihove partnere posebno uputstvo kako da ih iz toga izbave. Možda organizuju i neke seminare pre prve upotrebe? Mene i one obične kopče grudnjaka umeju da namuče, a od ovog što sam video bi me 'ladan znoj odmah oblio. Jedino verujem da bih se dobro snašao sa ,,jestivim" vešom, to je bar lako, samo vodiš računa da ne otkineši komad mesa ispod.

Muški deo je mnogo manje maštovit. Sve se svodi na to da se istakne ovaj naš podpupčani atribut. To su neki životinjski printovi koje ni Tarzan u džungli nije video, pa lakirani skaj, pa rajsferšlus, pa rese, pa kićanke, nakurnjaci, pa providno od nekog tila, pa sa surlom slona, rogom nosoroga, njuškom praseta (samo bez brnjice), glavom petla sa kljunom i krestama... Ima kao slip, bokserice, tangice, samo ne znam da li se proba pre kupovine.

Produžih dalje u neonsko-fluorescentni svet, izgleda najzastupljenije igračke za odrasle, njegovog veličanstva muškog spolovila. Mila majko! U veličinama od gumice sa kraja olovke do visine čoveka. Krajnje verne imitacije pravog, providni, silikonski, u raznim bojama kao skinuti sa avatara, metalni i stakleni koji podsećaju na makete raketa, na struju, baterije, sa rezervoarima, tajmerima, led-lampicama, sa kaiševima, dodatcima za stimulaciju čitavog međunožnog komšiluka, dvoglave aždaje... Huh, zavrtelo mi se u glavi od pop-artovske prezentacije falusoidnih oblika i boja.

Isteturah kroz neku zavesu od perli u sledeću prostoriju i na mah imadoh utisak da sam u sobi punoj golih žena i muškaraca. Upravo sam ušao u svet partnera na naduvavanje, lutki koje sablasno, očima izražajnih kao kod ajkule, zure u mene. Svih boja i veličina, oba pola, otvorenih usta, od izrade poput dečjeg dušeka za plažu do poliuretanskih ,,vernih" imitacija prave ljudske anatomije, sa kosom nacrtanom ili od najlona... Mene baš zanima kako teče razgovor pre seksa kad ti je partner ukočenog pogleda, naelektrisane kose, raščepljenih usta, raširenih i ukočenih udova, sa ventilom na temenu?

Sad već naglašeno morbidnog raspoloženja iskoračih u biblioteku - videoteku. Obnaženi primerci ljudske vrste sa prenaglašenim seksualnim atributima svog (i ne samo svog) pola su me gledali sa polica. Bilo ih je u jako velikom broju u klinčevima preslikanim iz Kama-Sutre. Opet u svim veličinama, bojama i kombinacijama. Malo se prisetih da je kod ljudi najlepša osobina individualnost, ali ova količina mašte me je zaista zaprepastila.

Kako se moja tura razgledanja bližila kraju, tako sam se približavao dugačkom pultu za kojim se dosađivao onaj zelenokosi lik. Kada me je ugledao, ozari se i ponudi mi pomoć krajnje intimnim pitanjima. Pogledom prikovanim za zid sa prepunim policama iza njega, sa mišlju ,,zemljo otvori se", ga odbih. A na zidu šareniš da ne veruješ. Bočice sa uljima, sapuni, lubrikanti, puderi, bičevi, lisice, naočari, kape... U svoj toj sitneži ugledah poveliku kutiju sa nacrtanom kudravom roze ovcom. Kada je zelembać primetio moj ispitivački pogled, iako ga niko ništa nije pitao, objasni mi da je ovci mesto u dvorani lutaka, da je stvarno obložena pink krznom i da ako se dovoljno ,, potrudiš" ispušta onomatopeju svojstvenu za svoju vrstu, u znak zahvalnosti. Nakon par sekundi, tokom kojih sam u mislima obradio dobijenu informaciju, spopade me napad grcajućeg smeha. Uspeo sam samo da u pauzama valjanja po podu odaberem nekoliko tipičnih suvenir kondoma sa pečurkama, klompama, lalama i vetrenjačama na vrhu, čisto za pravljenje štosova sa ortacima za njihove rođendane. Očiju punih suza od smejavca nahrupih na izlaz gde umalo ne oborih par metuzalema koji su upravo ulazili. Razmenismo izvinjenja, a od njihovih optuživačkih pogleda dobih nov napad predinfarktnog smeha koji se jedva smirio nakon što sam ugledao policijsku patrolu.

Na klupi prekoputa sam se pribrao, spakovao kupljeno i spremio za odlazak na aerodrom. Sledeći put, dolazim spreman. Sa spiskom.

Nenad Marinković

Komentari

Komentari