Foto: 
((brian))

Kratko i jasno

Sve je plus ili minus, sve je levo ili desno, sve je napred ili nazad, sever je suprotan jugu, a zapad istoku. Jedino ljubavi može biti suprotna Mržnja ili Ravnodušnost. Ne zna se šta više boli od toga dvoga. Kada ljubav umre, sve što je bilo, briše se. Žuri se kao na železničku stanicu da se uhvati brzi voz zaborava. Ako ne stigneš na vreme, ostaće bolno sećanje, zato, kada dođe kraj, treba što pre zaboraviti početak.

Na silu se ne može ništa. Ako vidiš da ide teško, nevoljno, traljavo – digni ruke, posledice će biti manje. Ne siluj situaciju! Dobićeš zasluženo po nosu i niko drugi ti neće biti kriv, do ti. Kukavički je za neuspehe kriviti druge, pa makar i učestvovali u tvom neuspehu, jer to je tvoj neuspeh, a ne tuđi.

Ponekad je dobro pritajiti se, osluškivati, posmatrati, analizirati. „Strpljen – spašen“, glasi narodna poslovica. Posle dobre analize dolazi pravi zaključak: vredi ili ne vredi ući u igru, u kolo, u društvo, u vezu... Kada se nađeš na pravom mestu, u pravo vreme, uspećeš. Ali, ne laži samog sebe! Realno oceni da li je pravo mesto i pravo vreme, a ne zato što ti se baš sada hoće. Opet ćeš dobiti po nosu. Ako nisi siguran, ono što ti pripada, sačekaće te ako ti je namenjeno. Mada i tu ima jedan štos. Ne mora da znači da ako ti je nešto namenjeno, da ćeš ga i dobiti, jer „nije kome je namenjeno, nego kome je suđeno“, kaže narodna poslovica. Pa, Bože moj, pomiri se sa tim. Drugi put ćeš biti ti onaj kome je suđeno, a ne namenjeno.

Komentari

Komentari