Foto: 
autor nepoznat

"Milfara"

Sreli ste jaku i stabilnu ženu koja troši četvrtu, petu deceniju života. Pokušali da je impresionirate, pravili se pametni, zabavni, šarmantni... U principu, pokušali ste da joj se skuplje "prodate"! Medju nama, nije ni prvi, ni poslednji put, zar ne?

Naravno, operacija nije uspela. Takva žena je poput magnetne rezonance, vidi i ono što sami sebi niste u stanju da priznate. Ni mrtvi pijani. Ona vidi da je sve što nudite upravo suprotno od "izloga" vaše radnje. Shvata da ste mali, uplašeni dečkić, verovatno "zagaženog" karaktera još u ranoj mladosti. Pod uslovom, da ste ga uopšte imali. Naravno, takva žena ne bi bila to što jeste kada bi vam odmah sručila na glavu poražavajuću dijagnozu. Vi, upravo takvi, nehotično, probudite u njoj nagon da vas zaštiti. Pre svega, od sebe samog. Gledajući kako padate ničice pred njena kolena, skidajući pantalone i ničim izazvani, poturate golu zadnjicu pod njen nos, sladostrasno očekujući oštri udar varjače, ona tačno zna šta se od nje očekuje.

Dijalektika muško - ženskih odnosa je na njenom životnom fakultetu davno položen ispit. Shvativši vaše slabosti i razdiruće protivrečnosti vaše ljudske prirode, umesto silovitog voleja u nebranjeno mesto, ona vas nežno i suptilno nagovara da ipak navučete te pantalone. Zna ona da vas šutiraju svi redom, da vas to prilično uzbudjuje i da ste dobrano navučeni na osećaj uplakane bespomoćnosti. Koliko je samo lakše predati odgovornost za sopstvene postupke u tudje ruke i plutati životom od udarca do udarca! Budući razumna i osvešćena, ona ne želi da vas povredi, iako nije tajna da bi vas to vinulo u nebesa strasti i primalnih nagona. Njena sujeta ima neka druga pogonska goriva, ne hrani se vašim neuglednim mazohizmom.

Vi ste, sa svoje strane, potpuno zatečeni dogadjajima. Kako je moguće da sopstvenim, makar privremenim, stavljanjem na raspolaganje, niste uspeli da zapalite tu iskru zlobe u ženskoj prirodi? I polako ali sigurno, izostanak očekivanog uzbudjujućeg "raspleta" zamenjuje osećanje zavisti i besa! Šta ta žena umišlja da jeste? Zna li ona uopšte da se otvoreni poziv na ponižavanje (obostrano) - ne odbija? Na šta to liči, gde to ima? Kakva su to glumatanja i novotarije? Žustro ustajete, navlačeći pantalone, grubo odgurujete majušnu, pruženu šaku i kroz zube, potuljeno bacate "kletvu. Niste ni vi od juče, dabome, pratite modu, društvene mreže: "Milfara"! Nego šta! Matora (ima čak 46) ne ****** ( znate već), željna **** i tako dalje, i tako dalje ... Sve se puši u lažljivoj i tanušnoj samosvesti. Ako je sreće da se "fatva" odvija pred istom takvom otrcanom publikom, puna kapa! A ona? Nije vas udostojila čak ni psovkom!

Mislim, dokle ide ta ženska emancipacija, kuda ide ovaj svet?!

Kad budete koju godinu stariji, uopšte vas neće nazvati "drtinom", izgubljenom u vremenu i prostoru. A mogla bi, glat! Jer, medju nama, bićete tako laka meta.

Ma neće vas ni nazvati! Nikad i nigde. Milfara! Nijedna.

 

Marija Gojkov

Komentari

Komentari