Foto: 
autor nepoznat

Mrš

Dobro jutro, izgubljeni Svete! Moja budućnost te je danas gurnula u prošlost, a sadašnjost prestaje da vreba iz senke. Nastavi nekom drugom da traćiš prostor i vreme. Moje više ne dam. Jutros sam pobedila, jer si izgubio mene, izgubljeni Svete.

Ne traži me da budem ti deo kad nisi ceo sav svoj. Ni mojviše nisi. Nemam vremena da ga gubim na tebe. Gledam te od gore, jer si nisko. Prerasla sam te, a i mlađa sam.

U početku Bog stvori nebo i zemlju, a za kraj ljude. Jasam se za nebo odlučila, a ne za tebe.

Izgubljeni Svete, bore ti se bore na licu, ratuju godinama i s godinama, a ja sam pobedila, proglasila mir. Tvoj nemir mi ne treba.

Izgubi se, izgubljeni svete. Ja sam se našla, ali ne u tebi, već u sebi. Više nemamo ničeg zajedničkog ako smo nekad i imali. Razlike su nam nepomirljive. Daleko smo jedan od drugog. Mnogo je to svetlosnih godina, mnogo vekova sam pretrčala, a ti si zaostao negde. Ne mogu da te čekam. Idem bez tebe, izgubljeni svete, jer ne možeš sebe da nađeš. Ne znaš ni gde da se tražiš, a tebe niko ne želi da nađe. Ne zaslužuješ da ti pomognem. Da budem svedok užasa i tvoje patnje? Izgubi se, izgubljeni Svete, nisi sveti! Nema mesta za nas oboje na ovoj planeti. Imaš svoje religije, nacije i ostale podele. Ja ne želim da se delim!

Komentari

Komentari