Foto: 
autor nepoznat

Muškarac u trendu

Volimo jahte, automobile, putovanja, skupe provode, ali i dalje tražimo emocije .

Glumimo ludilo na instagramu, odlazimo na svaku top žurku, želimo da budemo viđeni, želimo da nas vide. Želimo biti tagovani na klupskim profilima, mnogo smo fensy, u jeku najveće zabave buljimo u telefon željni odgovora, usamljeni u buci pored zvučnika, opčinjeni svjetlom ekrana tražimo emocije.

Plasiramo sebe kroz novac, skupe automobile, skupe satove, sakupljamo bodove, sakupljamo lake žene i neprospavane noći. Važno je da nas vide i da budemo viđeni. Važno je da drugovima na telefonu pokažemo fotografije obnaženih ženskih tijela u želji da dokažemo da smo super frajeri što nam je galerija punija. Emocije krijemo ispod paravana mačo muškaraca.

Je.emo na poruke, uživo manje i uglavnom u prolazu.

Kazanove smo u inboksu, dovodimo žene porukama do vrhunca za pet minuta, šaljući im svoje udove u naponu i misleći da smo baš kul. U svojim očima vidimo zadovoljstvo sobom, ne vidimo njihove poglede u ekran pune prezira prema takvom ponašanju. Puštaju nas po ko zna koji put da ispadnemo budale, misleći da smo postigli poene. Mislimo da smo zabavili sebe, a ne shvatamo da smo zabavili nju i gomilu njenihdrugarica koje će sjutra uz kafu prelistavati naše poruke i slike.

Je.ač na baterije.

Ugasiš svijetlo i upališ ekran, diraš se u polumraku, umjesto da imaš partnera koji će ti biti i podrška i pomoć, počinješ razgovor sa jednom, pa nastaviš sa drugom, ne možeš da dostigneš vrhunac sam sa sobom, jer ne žnaš kome si šta napisao, spuštaš kriterijum izbora, listaš sve brže, one ozbiljnije odustaju, ostaje ti samo dno na koje si sam sebe potopio. Još jedna obična noć.

Vremenom postaneš dobar u svojoj površnosti, čini da si na dobrom putu ka uspjehu, na instagramu imaš sve više pratilaca i žene ti se sve češće javljaju, zadovoljnan kako ih lako odrađuješ, ne shvataš da si i sam postao lovina onih koji su ovu obuku odradili prije tebe. Izabran iz galerije ponuđenih likova, nekome postaješ zabava i predmet podsmjeha. Muškarcima i ženama.

Uvježban si, teretana je tvoj drugi dom. Uspješno na društvenim stranicama odvajaš komade, iznajmljuješ stan, zakazuješ kratke kafe, možda i njih preskočite i odrađuješ gimnastiku. Jedna, druga, peta. Ne udubljuješ se u emocije i karaktere, previđaš moguća zaljubljivanja i naklonosti, ne interesuju te njihovi razlozi.

Prozivaš javno kako su sve žene iste, dok ih sam svojim ponašanjem uslovljavaš da obuku iste uniforme površnosti u kontaktu sa tobom.

A samo želiš biti voljen. Prepoznaš u nekome ljubav, zaključiš da ti je uzvraćena. Konačno si naišao na neiskvarenu i iskrenu dušu. Čestitaš sebi. Sa uživanjem konzumiraš i emociju i gimnastiku, potom nestaneš. Sretnete se ponovo na društvenoj mreži dok ona traži tebe i vaše izgubljene trenutke, a ti novu žrtvu za laku zabavu.

Dani se svode na internet krstarenje, noći se svode na pijanke ili usamljene krevete. Piješ sve češće, žena je sve više, znače ti sve manje,  koristiš ih sve češće, odbacuješ sve lakše, da li stvarno misliš da je do njih?

Volimo jahte, automobile, putovanja, skupe provode, ne tražimo više ništa, jer smo izgubili i što smo imali.

Komentari

Komentari