Foto: 
Cleoissabelle

Ne diraj me ako me ne razumeš

Hajde tutanj! Ne obraćaj mi se, gledaj kroz mene, pravi se lud(luda) kada me sretneš negde slučajno! Ako te toliko iritiram, zapitaj se šta nije u redu sa tobom. Je l’ ja treba da trpim tvoju mržnju i da se ti zbog toga osećaš bolje? Da li ti je stvarno bolje ako znaš da povređuješ svojom reakcijom onog drugog?

Pričam o totalnoj, životnoj, privatnoj, globalnoj netoleranciji. Ej, ako si već formirana ličnost i možeš zdravorazumski da razmišljaš, ne smeš sebi dopustiti mržnju, bes, ljutnju zato što:

  1. Neko te je tako povredio u životu,oštetio i tebe i tvoju porodicu,  pa zato mrziš sve nacije osim svoje. Šta god da si proživeo, prošlost ne možeš da vratiš. Da li treba mržnja da te vodi dalje kroz život i da sve što možeš da učiniš je da mrziš sve i svakoga? Mrziš Cigane, Jevreje, Hrvate, Srbe, Muslimane...zbog toga i toga. Šta god da je, ne daj i jedan dan da ti prođe, a da sebe ne osvestiš u želji da živiš za nešto lepo i dobro, i ne samo zbog drugih, već zbog sebe.
  2. Iritira te gej populacija? Pa? Šta tebi to znači što je neko gej? Nervira te? Ko si ti? Da li si se ikada potrudio (potrudila) da vidiš samo čoveka u čoveku? Da li vidiš vrednosti koje ima ta jedinka, njenu kreativnost, njenu ljubav, njenu pravu prirodu protiv koje ona ne može ništa? Da li znaš kroz koje muke i patnje takva osoba prolazi dok sasvim sa pravom, kao i ti, ide nekim svojim putem kroz život? Za svoje muke znaš i jedino umeš da poštuješ Svoje? Misliš li da je to fer, ili te to „fer“ apsolutno ne interesuje? Niko i ne misli da si i ti gej ako to razumeš, ali ako te to toliko nervira da ti dođe da ga izubijaš (tog ili tu) stvarno se zapitaj zašto to imaš u sebi, čemu, i ono najvažnije pitanje koje sebi stalno treba da ponavljaš, a to je, šta tebi znači da to učiniš?
  3. Neko drugi navija za konkurentski tim. Jebaćeš mu sve po spisku! E, to mi je zaista tek nerazumljivo. A, u suštini je vrlo jednostavna stvar u pitanju. Ostrašćenost. Još kada se udruže frustracije, lično nezadovoljstvo, projekcije sopstvenih slabosti, kompleks niže vrednosti i strast, eto razloga za mržnju! Čuj, dve grupe jure za loptom po terenu, igraju se, zarađuju novac, a ti ćeš da i sudiju i nekog igrača, pa na kraju ili pre svega one konkurentske  navijače da nabiješ na k...c! Ma ne samo njih, nego i familiju i ostatak sveta...joj, samo da ga (njih) sretneš na ulici, pokazaćeš ti ko je bolji... Zar zaista misliš da će ti klub dati orden sa zlatnim vencem za prebijanje navijača drugog kluba, ili si već u šemi sa tim klubom, pa to radiš kao neki zadatak, pa, osim što vrbuješ mlade da uđu u tvoju navijačku grupu ti ih i koristiš ih za neke druge „poslove“? Svako drugo navijanje mi je ok, ali uplitanje seksualne energije u to tek mi je to jako čudno. Bože, kakvo gubljenje energije!
  4. Neko drugačije razmišlja od tebe. Nervira te reč. Gadiš se? Tvoje mišljenje o nečemu je određeno, zacementirano, uramljeno, osvešteno, a njegovo (njeno) te izbacuje iz takta, nervira te! Ti znaš istinu, taj drugi ne! Šta si ti? Bog? Ne, ti si vrhunski stručnjak za konstrukcije u svojoj glavi i tobom vlada Ego, sebični, kruti gospodin Ego, ali ne potentni, već kastrirani! Ne dozvoli da nekoga ubiješ zbog toga, ne dozvoli da si sredstvo sopstvene manipulacije, jer mržnjom se nikada ni jedna istina nije dokazala niti ostvarila. Budi ti i dalje ti, imaj svoje mišljenje, ali  saslušaj i razumi drugoga, bar pokušaj.

Ima još stavki, ima još hiljadu razloga da se priča o našim slabostima. U međuvremenu kloni se netolerancije na tvoju netoleranciju...nekako i ratovi u svetu tako počinju. Za početak, skloni mi se takav sa puta, postoje vrednije stvari na koje mogu da trošim svoju energiju i sve ono što jesam, a ti idi svojim putem. Neka ti je sa srećom!

Komentari

Komentari