Nešto kao uvod ili pod slikom Čarlija Harpera - Rimejk
Foto: 
Robertas

Nešto kao uvod ili pod slikom Čarlija Harpera - Rimejk

Nikad sebe nisam smatrao osobom koja zna da se bavi literarnim radovima u ma kom obliku, knjige nikada nisam preterano čitao, uvek sam bio za to da pogledam film, pa tek onda, možda,  da pročitam knjigu. Znam da je ovakav stav za Tebe, čitaoče, bogohuljenje, ali eto jednostavno je tako. Ovo je samo način da ovakav tip ljudi, iznese svoje mišljenje koje će neko drugi prihvatiti, ili ne.  Ne očekuj literarne bravure. Videćeš obične, uglavnom prosto-proširene rečenice, britke, jednostavne, ali one koje dolaze direktno iz srca.

******

Moram ti priznati da nisam pisao/kuckao skoro dve godine. Jedan dan su samo ugasili sajt gde sam imao blog i to je to. Mrzelo me je da tražim drugi. Opravdanje, ili nedostatak motivacije? Whatever. Doduše, dosta toga se i promenilo za te dve godine. Nešto na bolje, nešto na gore. Znaš ono: imaš posao - nemaš posao, nemaš devojku/ženu - imaš devojku/ženu, imaš kintu - nemaš kintu, ideš sa proverenom ekipom na pivo svaki vikend u omiljeni pab-ekipa, svaki put sve manja i manja... Saberi, oduzmi i podvuci crtu. Da li je pre (ne mislim za vreme Tita, mada...) bilo bolje?

Kažu da je blogovanje psihoterapija za siromašne. Prenosiš ostalima dogodovštine, stavove, mišljena, frustracije. Da li daje rezultate? Probaj, pa reci. Papir, čak i ovaj elektronski, trpi sve. Čemu onda dvogodišnja pauza? Zbog čega ova re-aktivacija i to baš sada? Iskreno, mislio sam da se, u jednom trenutku, vratim. Da se pokrenem. Bio je potreban samo dobar katalizator procesa, ovaj put u vidu mog dragog prijatelja i ex kolege Erazma. Par dana podsećanja i opominjanja putem sms-a i eto. Back on track.

Možda te zanima kako je sve počelo? Klasičan rokenrol, homo-balkanikus, kliše. Beograd. Leto. Black Turtle Pub. Džuboks. Okosnica šank ekipe: Erazmo, Dovla i ja. Pivo. Svetlo i tamno. Dve, zrele kao napupele pionirke, šankerice. Ribe i ribidžojzle (jednom ću ti objasniti razliku) koje ulaze, izlaze i prolaze. Crno-bela fotografija Čarlija Harpera na zidu prekoputa šanka. Dilema da li je Erazmo zaslužio da ga, putem kamere mobilnog telefona, ovekovečimo kako sedi ispod jedne takve legende. Muški, Pulp fiction, razgovori. Need I say more?

Vreme je da se otvori nova sezona...

 Mladen DJomla Kostić

Komentari

Komentari