Foto: 
autor nepoznat

Srbija do Tokija!

Za sledeće izbore, ima da osnujem stranku i da građanima Srbije ponudim ovaj program: Prvo, ime stranke će biti "Srbija do Tokija" ili skraćeno SDT.

Zašto tako?

Ima dva razloga za ovo ime, prvi je taj što će ceo program oporavka Srbije zasniva na Japancima, a drugi je taj što će za ovaj naziv stranke glasati ne samo ljudi koji znaju koliko su Japanci vredan i častan narod, već i oni nacionalno napaljeni jer napaliće se na ime "Srbija do Tokija" a to je dovoljno, poznato je da oni ni ne čitaju dalje od naslova, a ti glasovi će verovatno biti i presudni u izbornoj trci. Poznato je da nam takvi uvek presude.

E, sad, čim osvojim vlast, odmah ukidam izbore, do daljneg.

Upućujem pismo japanskom caru i japanskom parlamentu, odlazim u ambasadu Japana i podnosim molbu za iznajmljivanje, recimo 10000 Japanaca, koje bi uredno vratili nakon određenog perioda.

Zašto ukidam izbore?

Zato što će na mesto predsednika, kao i na mesto premijera, doći neki Japanac.

Naravno, svi ministri i članovi njihovih kabineta, takođe će biti Japanci.

Zatim, svih 250 poslanika, Japanci, kompletan saziv skupštine AP Vojvodine, takođe. Gradonačelnici, predsednici opština, sudije svih sudova, direktori javnih preduzeća i upravnih odbora, načelnik GŠ vojske, direktor policije, guverner NBS, kao i direktori škola, bolnica, televizijskih kuća, urednici novina... Sve samo Japanci. Nikako ne sme nijedan Srbin da bude na mestu na kojem se nešto odlučuje, na mestu blizu novca poreskih obaveznika, niti bilo gdegde može da utiče na rad državnih organa. Srbin može biti na primer neki poslovođa, ali pod uslovom da bude strogo kontrolisan od strane Japanaca. Zbog svega toga, izbori neće biti potrebni jer će Japanci između sebe birati najsposobnije ljude za određenu funkciju.

Srbija će za nekih desetak godina postati stabilna, jaka i pre svega normalna država. Tako i samo tako se može uvesti red i rad u ovu državu. Nakon recimo nekih 30-40 godina, ove Japance koje smo uzeli u arendu, vratili bi Japanu, taman da kod nas stasaju neki novi klinci koji su odrasli u pravnoj i uređenoj državi, u kojoj se ceni sposobnost, a ne podobnost. Klinci kojima su roditelji sve pošteno zaradilii koji su videli da se pošten rad isplati. Ovo je jedina šansa Srbije, sve drugo je sviranje kurcu i sjaši Kurta da uzjaše Murta.

I zato, Srbija Do Tokija, braćo Srbi i sestre Srpkinje!

Komentari

Komentari