Foto: 
autor nepoznat

Sve bajke imaju sretan kraj, da li?

„Princ Hari i Megan Markle postaće snažan aktivistički par koji će redefinisati britansku monarhiju za novi naraštaj.
Mnogi ozbiljni ljudi misle da će se monarhija dramatično promeniti. Njen oblik i stil definisaće Vilijam, Hari, Kejt i Megan. Dakle, Megan će biti važan deo fantastične četvorke"
Markl je oduvek bila zadivljena kraljevskom porodicom i htela je da postane princeza Dijana 2.
Ipak između stidljive Dijane, kojoj je bilo 20 kad se udala za Čarlsa, i 36-godišnje holivudske profesionalke nema sličnosti.“
Ovako se najavljuje sutrašnje spektakulrano venčanje u Windsdoru. 100.000 turista, milioni TV gledalaca, spektakl i zabava za narod poput onih čuvenih vašara sa pajacima, hodačima na štulama i dvorskim ludama. Dok plemstvo gleda sa zidina prepunih usta pečenja i baca mrvice.
U sećanje mi naviru slike istog jednog takvog venčanja iz jula 1981. Ledi Di i sutrašnji svekar, Princ Čarls.
A u pozadini svega Kraljica Majka.
Poslovično hladni i konzervativni Englezi dozvoljavaju ulazak jedne meleskinje u kraljevsku lozu?! Nisam sigurna kako će se to završiti. Jer kada je lepa Di poželela da napravi jedan takav iskorak, znamo kako je završila.
Kraljica majka, baka, prabaka a iznad svega nosilac krune nije mogla da podnese misao da prinčevski par možda dobije polubrata (ili sestru) drugačije boje kože.
Meleskinje su dobre samo za dane dokolice po udaljenim kolonijalnim plantažama ali ne i za kraljevske kolevke.
Sačekajmo da vidimo kraj ove bajke.

Ono što sigruno znam je da će milioni devojčica širom sveta gledati njenu venčanicu i maštati da jednog dana ponesu istu takvu.
Sretno Megan! Trebaće ti.

Komentari

Komentari