Foto: 
bk1bennett

Tek da nešto napišem

Gledam galeriju likova na fejsu. Velika većina muškaraca i žena traži novi impuls, novi dokaz da se nekome dopadnu. Žene, naravno, prednjače. Pokazuju svoje obline, prednjicu, pozadinu, anfas, profil... Muškarci su malo tu uskraćeni, jer njihovo poprsje nije toliko interesanto, zato pribegavaju da slikaju svoje pločice na stomaku. U tom slučaju, slikaju se bez gornjih delova odeće, obično samo u farmerkama.

To me neodoljivo podseća na dobro opremljenu mesaru gde možete da uživate u perfektnoj francuskoj obradi polutki, mesnatim butkicama, svežem, mladom mesu, mesu srednje starosti i zrelom mesu... Kao na izložbi. Mogu se izabrati „komadi“ sa manje ili više masnoće. Preporučuje se domaće meso, mada može da vam se dopadne i rusko ili iz neke druge zemlje, ali zgodno za dinstanje, ili pečenje na tiho, ili brzo prženje na puteru.

Dobar poznavalac će kao prvo, izabrati onaj komad mesa koje je uzgajivano sa pažnjom. Poželjno je da bude slikano lepo aranžirano sa povrćem i malo zelenog peršuna. Prednost će imati slika pored bazena, takođe, aranžirano na golom stolu iza koga se vidi raspremljen krevet. Uzgajano na slobodi i slikano u „slobodnim“ pozama, bez tiganja i šerpi, biće privlačno svima, ono tovljeno, ili već bezecovano može da se pogleda, na kratko poželi, ali će se poželjni pogledi ipak zadržati na piletini, ili tek nastaloj kokici.

Slike koje prikazuju celu „životinju“ mame poglede „mušterija“ isto kada su prikazane i u delovima. Ako je meso ružičasto, to ukazuje da je od nezrele životinje I obično predstavlja poslasticu za one za koje nikako nije, tj. koji nemaju dovoljan broj zuba ne zato što nisu iznikli, nego zato što su ispali, a što je nastalo usled staračke paradentoze; ako je sivo, ili je isto reč o nezreloj životinji ili loše negovanoj. Tu će pogled zadržati samo slabi poznavaoci kvaliteta mesa ili krajnje dekadentni.

Komentari

Komentari