Ženidba
Foto: 
M.G. Kafkas

Ženidba

Hey babe, take a walk on the wild side

Oženio se, jedne zime
Pristao da budem samo njen
Ljubav ili moguće

E to me ubi

Neradnici treće smjene
nikad neće ganut srca mog

Ritam, ritam, ritam
Novac, novac, novac
Ljudi, tako sam sam

(Ne diže se)

Ni jeban, ni lud
Pri očima zdrav i glup
No brinem zbog nje
Napušta me

BRANIMIR ŠTULIĆ – Ni jeban, ni lud

*****

Lokacija: Black Turtle Pub III. Vreme: Nešto posle 21h. Razlog: takozvana proslava mog rođendana. Prisutna ekipa: Neca, Matori, Sloba Milano (da, kao grad u Italiji - čovek tamo proveo najbolje godine života, takoreći postao žabarijana, ali ih mrzi skroz) i moja malenkost. Laki je bolestan, a Dovla je obavezan da prisustvuje korporativnom partiju povodom nove godine. Posle standardnog čestitanja i ostalog rođendanskog protokola, Matori počinje da mi drži lekcije o bračnom životu…

“Nisi ni ti tako mlad, kao što izgledaš. Vreme ti već odavno prolazi, za brak i decu. Mnogo se zajebavaš. Bolje se ugledaj na Dovlu, Necu ili Slobu. Šta njima fali? Svaki ima po ženu i dete i furaju. Sad je tvoj red. Nema više zabušavanja i zajebancije. Moraš da se uozbiljiš, da nađeš neku finu. Tu negde 25-26-27 godina. Ni premladu, a ni neku matorku. Da praviš decu, porodicu. Kako kaže svetski mega-car Rambo Amadeus: Jeb'o, ne jeb'o, kurcu vreme ide. Moraš da se baciš na posao, što pre.“

“Da znaš, da je Matori u pravu. Mnogo si okasnio. Kad misliš da praviš decu? Kad budeš dobio klince ima istovremeno da im budeš i ćale i deda, istovremeno” – ubacuje se Sloba Milano.

“Alo, bre, šta ste se navrzli na mene. Jel to neka fora za podjebavanjem slavljenika? Lepo nastavite da cirkate to pivo, pa kad se uletvite, možete u tom raspoloženju da se pojavite pred suprugama… Pa da vidim kako ćete proći. Hehehehe.” – pokušavam malo da spinujem temu razgovora.

“Ti to misliš da izbegneš temu o formiranju porodice i tvoje ženidbe za neku nerećnicu, koju, baj d vej, ne možeš ni da savataš? Ima da te prozivamo sve dok ne uploviš u bračne vode. Zašto tebi da bude bolje, nego nama?” – dobacuje Neca, uz blago ironični kez.

“Neca pametno zbori. Jebi ga. Postoje tri ključna elementa za funkcionisanje braka: 1. Kompromis 2. Kompromis i 3. Kompromis. Ja sam to shvatio kod druge žene… I još me trpi. Isključim mozak s vremena na vreme, klimam glavom, uključim ‘Da draga’ na ripit i izguram nekako. Drugačije ne može.”- nastavlja, stručni opis, Sloba Milano.

“Lepo ti ljudi kažu šta treba da radiš, vreme samo prolazi, a ti ništa. Nađeš neku finu, koja neće da pobegne od tebe, u inostranstvo, posle jedne godine zamajavanja s tobom… Kao što se i desilo” – Matori nastavi sa podjebavanjem.

„Kako da ne, te fine samo mene čekaju. Nemam ni šljaku, a ni kintu. Samo mi, na grbači, fali još gladnih usta. A i gde si ti u BG-u video neku finu ribu?! Sve su neke fensi-šmensi, nafurane ribice na visokim štiklicama koje jure puniše. Takva bi, odmah, da se preseli u neki spa centar i ne izlazi iz bazena ili solarijuma po ceo dan. Misliš da neka od njih, zna da skuva ručak ili, bar, kako kutlača izgleda? E, moj Matori... Od gradskih riba slaba vajda. Kad budem odlučio da se ženim, kao što mi je Neca svojevremeno obećao, kilo kafe i pola kile šećera u kocke pod ruku, direktno me vodi u Nanomir. Izaberem neku finu cigančicu-gastarbajterku, prema broju gipsanih lavova oko kuće i rešim problem. Ili to ili bračna zajednica nije za mene. Mada ne bi bilo loše da, kad omatoriš, imaš nekoga da kažeš: Sine, aj trkni do prodavnice, tati po pivo. Sad će utakmica. A ako vam je baš do moje svadbe, mogli bi, vi, da mi nađete jednu finu, sigurno da poznajete neku odgovarajuću”

“E, znaš kad ćeš da se oženiš?! Nikad!!!” – povikaše sva trojica, gotovo u isti glas.

*****

Da li ti znaš neku finu, za preporuku? :)

 Mladen DJomla Kostić

Komentari

Komentari