Foto: 
NASA

Crne rupe i krivi toranj

Ne, ne i ne! Ne mogu da shvatim da  crna rupa ima tako jako gravitaciono polje da ni svetlost ne može da joj pobegne i da je ona, u stvari, ostatak zvezde koja je istrošila svoje gorivo. Valjda ne verujem da zvezda može da umre. Biće da je to za mene  bolna činjenica sa kojom ne mogu da se pomirim.

Dakle, po nekoj pretpostavci  ta(ili sve crne rupe)gutaju šta stignu! Pade mi na pamet kako je ta nezasitost i naše prokletstvo. Po umetničkoj logici stvari, mi smo na početku bili negde i pre Velikog praska, svetleli smo kao ideje i nije nam to bilo dovoljno pa smo došli na Zemlju da se naučimo pameti, jer smo kao nevaljala deca poželeli  više od onoga što imamo i što jesmo. Čudna je moć tih crnih rupa umrlih zvezdica, sada već u minijaturnoj verziji, u svakoj ženi (nije priča za LBGT populaciju)! Kakva enigma za muškarca, kakva opčinjenost i potreba da se zaviri u taj tajanstveni svet magične privlačnosti! Naravno, nisu svi muškarci isti i nemaju svi iste potrebe i ne može se o ženi razmišljati kao o jednoj crnoj rupi, ali obrni-okreni magnet privuče hteo-ne hteo! To je iskonska stvar! Nekako ispadne da ono što tražiš i dobiješ u tom istraživačkom procesu. I ne zameram toj muškoj energiji , za koju volim da kažem, da ima dve glave i to je tako dobro, čini mi se, jer može da bira kojom će biti privučen, prinuđen da nastavi vrstu ili ne i svrsishodno oplemeni taj vapeći prostor svojim esencijalnim sokom ne bi li potvrdio (sam sebi)nadmoć nad tom crnom rupom. Šta god da je cilj, zadatak, svrha, spajanja su neminovna i lepa  ako su društveno prihvatljiva i obostrana.

Čarobno je da postoje muškarci koji budu privučeni ženinom inteligencijom, talentom, šarmom, dobrotom, plemenitošću...A nekako čudnovato zvuči kako lako skoro svi budu privučeni samo jednim pogledom na crnu rupu!

Činjenica je i da pored svih vrlina koje muškarac može da ima, ono što ženu privuče, ma da je on i doktor nauka, jeste mogućnost da je taj napuni svojom energijom, iz bilo koje glave, ako ćemo iskreno! I sve to dok zvezdice imaju potrebu da ponovo postanu zvezde u nečijim mislima, nečijem pogledu i dok ta uzajamna strast radi, a kada nestane i suva starost dođe po svoje ostaje samo sećanje.

Naravno da život nije samo to, igra tela, tankiranje energije, izlivanje semene tečnosti, gubljenje u vremenu i prostoru, talasanje mozga ...ali, kako god, najjače i najsvetlije tačke budu momenti naših „gubljenja“ u nekome zbog nečega! Otkrivajući ljubav ili ne, crne rupe su zakon!

 „A krivi toranj? Šta mislite zašto je kriv? Krenuo jadničak za nekom p.....m, pa se setio da ne može da j..e!“ 

Komentari

Komentari