Abeceda ljubavi

Slovo A

Amor Vincit Omnia.

Avo, joj joj.

Ave, G…. morituri salutant.

Ajde.

 

Slovo F

Mlad momak, novi prijatelj na FB. Pesnik razbarušene duše. Prija joj da s njim ćaska. Razmenjuje mišljenje o stihovima, filmovima, ukusima. Sirevi, vina, knjige. Nekako čudno, kao u ciklusima,  podudaraju se sklonosti, želje i predmeti interesovanja. Ne moraju ljudi biti iz istog vremena, grada i sa iste planete, da bi voleli iste stvari. A njih dvoje su definitivno sa dva različita kamena, .3. i 5. od Sunca. 

To virtuelno druženje postaje potreba. Svako jutro ista priča

- Ćao F kako si? Šta radiš.?

I jutros opet.  Traži ime na slovo F. Na Viberu kuca prva slova i odmah iskoči ono staro F. Srce vodi prste samo. Još ga nije obisala iz kontakata, ali ni srca. Ni posle dve godine, iako je sigurna da nije više u dometu. Njenom. Niti bilo čijem. Sada plaća nebeski roming. 

Nekada smo po imeniku žvrljali ime i broj. U pametnim telefonima ima dugme delete.

Slike se cepaju ili brišu. Ali male neuro sincope u njenoj  glavi i treptaji u srcu ne mogu obrisati trag njegovih  zuba na njenoj  dojci.

Slovo I

Itaka. Zemlja njegova. Lutao je godinama da bi opet došao k njoj

 

Slovo K

Knez koji i kad je odbija ne kaže izvini. A ne ume ni da primi. Izvinjenje. Jednostavno kaže ne želim više da se sudaramo. Kao da i do sada jesmo. Ja sam udarala u zid, on se sudarao sa samim sobom. A nikada se ni takli nisu.

 

Slovo S

- Hej izvini, moram da pogledam.

U toku seksa devojka baca pogled na ekran koji svetli. Na jastuku.

Momak joj odgovara;

-  Ma u redu je. Samo daj.

Bolesno, čudno vreme. S više nije slovo za seks već skrining.

 

Slovo T

Imali su iste imenike. Male planere. U svoj  je upisivala svakog dana T kao znak da su se voleli. On bi se povremeno igrao i pored svakog njenog T upisao svoje L(aže) i opasku -  pa nisam ja supermen. Jedan takav imenik žena još uvek čuva.

U godinama koje su prekrile sećanja dobijala je svake godine isti planer. Sa logom fakulteta. Drug uvaženi profesor joj je samo to poklanjao. Za Novu godinu, da može da (ga) planira. Tokom godine

Nastavila je da piše ista mala slova T. Svake nedelje. Godine ipak čine svoje.

Danas razmišlja da li će u narednom mesecu napisati bar jedno T.

Autor Sladjana Belko

Komentari

Komentari