Foto: 
Stefanotsky

Bebe

- Znate šta činimo? Sa ovim činom, za pedeset godina nestaje ljudske rase! -rekao je naučnik okupljenima oko stola.

- To i hoćemo. Dosta je bilo naše superiorne moći, neka posle našeg nestanka neka druga bića vladaju ovom planetom. - reče vodja.

- Jeste li pokrili sve tačke na Zemlji gde će biti pušten virus koji će ukinuti mogućnost stvaranja novog života, radjanja dece? - pitao je drugi.

- Da. Bože, oprosti nam! - reče naučnik.

- Krećemo. Zbogom ljudski rode! - reče vodja i stisnu dugme koje je aktiviralo puštanje virusa, a koji će uništiti gene za reprodukciju kod svih ljudi.

 

Pedeset godina kasnije...

- Gospodo, žao mi je! Svi svetski naučnici su očajni! Pored svog truda, ne uspevaju da pronadju rešenje za svetski problem koji će uništiti ljudsku rasu. - rekao je predsedavajući u UN okupljenima u sali.

- Još pre deset godina smo saznali za ovo…članovi organizacije koja je smislila to, su pomrli, ali rešenja nema.Po onome što smo saznali, uradili su ovo da kazne ljudski rod zbog uništavanja prirode, sve veće zlobe, ratova... Sve veća pohlepa je u ljudima, a manje smo brinuli o gladnima i siromašnima.Na taj način su nas kaznili. - reče predsednik.

- Svake godine, sve više se smanjuje broj ljudi na planeti...od skoro devet milijardi, pre pedeset godina, spali smo na jedva jednu milijardu…ovim tempom, za dvadeset – trideset godina,na Zemlji neće ostati ni jedno ljudsko biće. Borićemo se i dalje da nadjemo rešenje, ali nade je sve manje.

Tridesetak godina kasnije, poslednji čovek, koji je već bio ostareli osamdesetogodišnjak, izašao je iz svoje kuće u planini i seo u stolicu na tremu gledajući u šumovite predele. Osećao je da mu se bliži kraj i hteo je da mu poslednji pogled bude upućen u planinske lepote. U rukama je držao lutku koju je čuvao dugo godina. Stavio ju je u krilo i ona je počela da se smeje.

- Bože, oprosti nam što nismo poštovali ove dve lepote I sve tvoje kreacije! -rekao je i poslednji put izdahnuo.

U danima koji dolaze,životinjski i biljni svet će nastaviti da živi,bez treće rase,i da vremenom opet neka od vrsta postane superiornija u odnosu na druge.

Komentari

Komentari