Foto: 
autor nepoznat

Gospodar mog prstena

- Došla sam po svoj prsten!

- Skini se! Želim da ti vidim celu celinu!

- Do sada sam uvek bila ogoljena pred tobom, ali nikad gola. Da, želim da sve vidiš!

- Nikad ništa nisam video, ali sam uvek znao. Znam i sada dok gledam.

- Dala sam ti srce, a daću ti telo ako mi vratiš prsten.

- Boli tebe kurac za prsten! Došla si po mene!

- Došla sam po svoj prsten! Ostao je kod  tebe.

- Zato stojiš gola preda mnom? Ne laži! Kao Đavo si došla po moje tvoje i po tvoje moje.

- Vrati mi moj prsten! Ti svoj imaš!

- Sad se obuci, jer mi je vrućina dok te gledam tako golu. Tebi je hladno, a ja ću se zbog te hladnoće preznojiti i razbolećemo se.

- Već smo bolesni i jedan drugom smo otrov i lek! Odbijaš lečenje?

- Nisam odbio zato što te ne želim već zato što te želim mnogo, a ja sam sebičan čovek. Ne bi hteo da te delim s drugima, a za sebe ne mogu da te imam. Ne bi dala svoju celinu za pola mene. Neću trošiti reči na tebe. Trošio sam ljubav. Došla si samo da mi vratiš kusur. Prihvati to kao bakšiš, zadrži ga, obuci se i idi.

- Došla sam po svoj prsten!

- Ne laži!!! Došla si da me kupiš za moj kusur. Ne mogu da prodam svoj život za jednu noć s tobom. Ne zato što je skup već zato što bih ja ispao jeftin, a tada bi prestala da ceniš moju vrednost. Opala bi u tvojim očima. U mojim očima tvoja je cena uvek rasla i raste dok te gledam. Još uvek si lepa, još uvek te volim. Znam da si mi tako daleka blizu. Da samo treba da ispružim ruku i da ti pomazim dušu. Tvoje telo me ne zanima. O njemu ne smem da razmišljam, jer bih onda morao i dušu da prodam Đavolu. Sve osim nje i života sam mu dao, a njegov je bio izbor da plen podeli sa tobom. Molim te, obuci se i idi, a prsten će ostati sa mnom. U njemu vidim to što je trebalo da bude i kroz njega vidim ono što nije bilo. A to što je sada samo ja znam. Čak ni ti ne znaš i zato se obuci i idi. Ostavi me samog sa mojim demonima. Svoje povedi sa sobom. Nastavićemo razdvojene živote u zajedničkom paklu. Nisi li ti tražila aranžman "Put u pakao za dve osobe"? Jesi, a ja sam pristao da ti u ovom životu budem "drugo", a ti dobro biraj šta će u tvom raju biti “prvo”. Onaj ko od nas dvoje prvi ostane bez svog života i duše, neka čuva mesto onom drugom, na mestu gde greh prestaje to da bude.

Komentari

Komentari