Foto: 
autor nepoznat

Jer ti si voleo kurve

Stajala je iza ćoška. Ti si dolazio sa leve, a ja sa desne strane. Nismo bili na istom putu, ali su se različiti putevi ukrstili u jedan, na tom ćošku. Nije bila ni lepa ni zgodna. Koliko je se sećam, meni je čak i ružna bila. Znam da tebi nije. Ti si voleo kurve. Ugledala te je i videla lak plen za novu paklu pljuga. Staru je upravo popušila. Njena ispružena noga savijena u luku ti je zaustavila korak. Stao si, a mogao si da je zaobiđeš.

I pored mene si mogao da prođeš, ali nisi. Stao si.

- Imaš li pljugu, Mačko?

- Svašta ja imam što ti ne treba.

Sećam se kako si se nasmejao na ovu moju opasku.

- Otkud ti, Mačko, znaš šta mi treba?

- Rekao si mi, pljuga! Valjda ti se puši.

- A tebi, Mačko?!

- Meni više ne! Evo ti cela pakla, a u paklu te čekam!

Tog dana nisam imala šta da pušim, ali neka si ti popušio. Nije trebalo da staneš, ali ti si od onih koji stoje u mestu, koji ne prolaze, jer su prolazni. Sad ćeš i njoj da prođeš.

Kakvo je zadovoljstvo bilo gledati tvoju borbu sa samim sobom. Bio je to horor. Njena je taktika bila jaka, a ti nikad nisi imao strategiju odbrane od kurvi. Time si se branio od sebe. Nasmejala sam se kada te je uhvatila za zadnju ložaju. Kakva komedija. Ti si se nasmešio njoj. Stvarno si imao dobro dupe. Nisam slušala šta ti je šaputala na uvo, ali sam čula “za paklu pljuga”. I očekivala sam da je u pitanju pušenje. A šta bi drugo neko u ove rane sate hteo? I ja sam pušač. Znam kako je ostati bez cigareta, ako se sećaš? Drama.

U kasnu noć na ulici ne možeš da žickaš, jer svi su u svojim domovima. Niko i ništa osim kurvi ne radi. Uhvatio si je za sisu. Osećala sam se kao u pozorištu u kom glumci iz minuta u minut smenjuju uloge. Julija postaje Romeo, a Romeo Julija. E, MojTi, čemu “Biti ili ne biti”? Znam da će Biti, jer lovac ne shvata da je plen. Brži je od sopstvenih misli.

Uhvatila te je za ruku i odvukla u svoj obližnji suteren na “brzu ljubav”, ja to tako zovem. Moje je vreme sporo i nisam žurila. Čekala sam da ti vidim osmeh na licu zbog “brze ljubavi”. One spore nisu tako jeftine ni nama jeftinima. Skupo moraš da je platiš da bi bila tvoja, jer ne daje se svakom. Neće svaka kurva da se jebe za paklu cigareta, zar ne?!

Videla sam kad si izašao i gledala kako odlaziš u žurbi. Nisi bio nasmejan. Tvoj ego te je ubeđivao da bi te zadržala. Slagao je. Ona je htela samo novu paklu. Kiosci nisu radili. Nisi jeb’o ti nju nego ona tebe. Znala je da nemaš love za više. I ja sam znala, ali..imao si dobro dupe. Možda ga i sada imaš. Mada me tvoje dupe više ne zanima. Pamtim te samo kao “onog koji je voleo kurve”, kao i ja. Jel još uvek pušiš iste pljuge, e, MojTi ?!

Komentari

Komentari