Foto: 
Jadranka Bežanović Sovilj

Mir, mir, mir, niko nije kriv

Sklopila sam mir sa sobom. Pregovori su kratko trajali, jer sam bila prijatelj samoj sebi. Jela sam malo više čokolade i pila meni posebno prijajuće hladno, crno vino. Pali su potpisi pijane duše i uzbuđenog srca, nebitno, važno da je i taj svečani čin završen. Obe ja su se zagrlile i oprostile sve dotadašnje gluposti, uvrede, poniženja, nerazumevanja... Zaista je bilo vrlo svečano i dirljivo. Pala je i neka suza. Oprostila sam joj.

U čast pomirenja, putanja neke padajuće zvezde napravi vijuge po nebu. Hvala svemiru i nemiru, dodiru i nedodiru! Hvala svim crnim rupama, patuljcima i džinovima, hvala bajkama!

Čitavog života sam se borila da prihvatim istinu kao jedinu opciju mog bića, a eto, sada me ubeđuju umne glave da istina ne postoji već samo iluzija.

Pa, majku mu, kada sam se davila u moru iluzija svako je želeo da me spasava! I lokalni pecaroši su me vadili iz vode kao neku krupnu ribu, a ja ih molila da me vrate! Taman sam se snašla na suvom, sad kažu da gubim tlo pod nogama i da treba da se vratim u vodu!

Tako se, najzad, naučih da ne slušam druge. Šta sam čula, čula sam, ni makac više!

Evo glavnih tačaka dogovora:

*svaki dan ponavljati mantru „boli me dupe za mišljenje onih koji ne poštuju ni sebe ni druge“

*svaki dan popiti po čašu crnog vina

*svaki dan nekoliko hiljada samozagrljaja

*svaki tren bez negativnih misli o sebi, ali i o drugima

*uživati u svakom zalogaju onoga što me čini srećnom: parče neba, osmeh nepoznatog, radost deteta, lepota duše, svetlost jesenjeg sunca, kilogram do dva sladoleda, sva mora sveta...

*doslednost u pozitivnosti misli i osećanja, tzv doslednost do bola

*činovi dobrote u svim oblicima

*rasipanje osmeha u nedogled

*neočekivanost kao životni lajt motiv

*kreativnost i radijacija lepote svakim i najsitnijim delom, od umetnosti do svakodnevnog života

*motivacija sebe i drugih tzv izvlačenje iz blata usađenih obrazaca ponašanja sve u cilju  da ljudi ne postanu samo šrafovi sistema

*ljubiti, biti ljubljen

*grliti, biti zagrljen

*voleti, biti voljen

*svakog dana moliti za oproštaj i praštati

*svakog dana zahvaliti Bogu u sebi sa iskrenim rečima-volim te

Nije bilo spornih tačaka! Tako smo se obe ja složile da je vino krivo za sve nesporazume i taj disbalans između srca i mozga. No, radi se na usaglašavanju stavova i nadam se uspešnoj saradnji sa samom sobom. Živeli!

Komentari

Komentari