Foto: 
autor nepoznat

Podstanar

Nemanja i Dunja su bili mladi bračni par, koji su rešili da svoj zajednički život krenu odvojeno od svojih roditelja. Dunja je već ostala u drugom stanju i oni su krenuli u potragu da iznajme stan.

Dok je Nemanja provodio dan na poslu, ona je po oglasima tragala. 7

-Dobar dan! Zovem u vezi oglasa za stan, recite mi da li je izdat i koliko je najam? -upitala je, kada se muški glas javio na njen poziv.

-Nije izdat. 120 eura, možete doći da pogledate…ja, ionako čekam još par njih da dođu da pogledaju. Adresa je...

-Hvala puno. Doći ću za pola sata, ako nije problem.

Pošto je završila razgovor, Dunja se spremila i krenula da pogleda stan. Prethodno je pozvala Nebojšu da mu javi. Na datu adresu je stigla i pozvonila na vrata. Otvorio joj je čovek srednjih godina, lepo obučen, uredno podšišan i sa kratkom bradom.

-Ja sam došla za stan...čuli smo se pre pola sata.

Čovek je pogledao u Dunju, videvši već porastao stomak reče:

-Vi ste udati? Ja sam hteo studentima da izdam. Ajde uđite.

Dunja je ušla i sela u dnevni boravak.

-Da li je to veliki problem? Nama treba stan, za 2 meseca ću se poroditi i mi bi što pre da ga nađemo. Moj suprug radi, tako da imamo za kiriju, nešto će i moji pomagati.

Čovek je posmatrao Dunju dok je govorila i kad je završila odgovori:

-Vidite, planirao sam stvarno neke studente…dolazilo je tu nekoliko njih, ali nisu mi baš nekako sigurni. Ja radim za jednu stranu firmu i često sam na putu. Evo ovako ćemo, pošto vidim da očekujete dete, spustiću vam kiriju na 100 eura, daćete mi depozit, jednu kiriju, a za dva meseca ćete mi platiti redovno. Može?

-Može.- reče Dunja i izvadi pare iz tašnice

-Evo vam ključevi i vidimo se za dva meseca. A, da. Evo vam i moj broj telefona, ako nešto zatreba zovite.- reče on i izađe iz stana, dok je Dunja gledala okolo po stanu i krenula da javi Nemanji.

-Ljubavi! Iznajmila sam stan! -reče mu ushićeno.

Nedelju dana kasnije,Dunja je spremala ručak za Nemanju i nju, kada je neko pozvonio na vrata. Otvorila je i videla nepoznatog, starijeg čoveka.

-Ko ste vi?-upita on

-Ja stanujem ovde, prošle nedelje smo iznajmili stan. A vi ste?

-Od koga ste iznajmili? Ja sam vlasnik stana! Vi ste gospođo izgleda prevareni. Ući ću, pa ću vam objasniti. Ta baraba je i mene prevarila.

Dunja je pustila čoveka da uđe i pozvala Nemanju, govoreći mu šta se dešava. Posle toga je sela na stolicu u boravku.

-On je, gospođo, meni ostao dužan nekoliko računa informatike, struja nije par meseci plaćana, danas je trebalo da se vidimo, izgleda da je brzo skovao drugi plan. Ali nije morao baš trudnu ženu da prevari…đubre jedno. Pozvaću policiju i prijaviti ga, a vi, nažalost, morate otići. Ili da mi platite 180e za najam, toliko ga izdajem.

-Uzeo nam je 100eura, nažalost to nam je puno. Suprug će doći, pa ćemo odneti naše stvari, danas, ili sutra.

-Evo vam broj telefona, pa mi se javite kad završit da dođem po ključ.-reče on i izađe.

Dunja je ostala da sedi, još uvek u šoku, zbog prevare koju su doživeli. Kad je Nemanja došao, zatekao ju je uplakanu, stegao je u zagrljaj i posle su krenuli da pakuju svoje stvari.

Komentari

Komentari