Foto: 
autor nepoznat

Posetilac

Otvorila je oči. Bio je to bolan čin, baš kao i duboki uzdah. Šta sada? Čak je i ta misao bolela. Pokušala je da se seti ko je ona i zašto je ovde pa ju je i to zabolelo. Suze su joj se slivale niz obraze. Samo da ne oseća bol. Ispred nje je bio beli, drveni prozor, visok skoro tri metra sa velikim staklenim površinama čija je površina bila izdeljena ogromnim krstom. Napolju je padao sneg, jasno je čula pad svake pahulje, a one su padale bezobrazno sporo.Bilo je nešto magično u tom činu. Bol je počeo da jenjava.

„A, nekada nisi volela sneg!“reče nepoznati muški glas, po svoj prilici, prisutan od početka njenog buđenja. Nije mogla da mu odgovori. Pokušala je, ali nije mogla.

Znajući to, muškarac stade između nje i prozora.

„Biće sve u redu...u stvari, uvek je sve u savršenom redu. Teško ti je to shvatiti sada, ali veruj mi, doći će i taj trenutak...ne brini, sve je kako mora biti!“ Njegove oči su govorile tim isceljujućim glasom, njegova pojava je ubila i poslednju mrvu bola u njoj.

„Zašto te volim?“upita žena.

On ne reče ništa, samo se osmehnu i ode.

Posle nekog vremena u sobu ušeta bolničarka. „Dobar dan, srećnice! Kako smo danas? Pruži ruku da ti izvadim krv...“ reče pripremajući iglu. Obavivši to stavi ruku na ženino čelo.“Dobro, izmerićemo temperaturu, iako mislim da je nemate! Hvala Bogu, srećice, preživeli ste! Kažem ja, kada nam je suđeno, suđeno je...nema druge istine!“

„Izvinite, recite mi ko je onaj čovek koji je bio ovde nekoliko trenutaka pre Vas?“

„Dušo, niko nije ulazio...“sad već bez strpljenja odgovori.“Hajde, spavajte mirno, otvoriću malo prozor da uđe ovaj divni prolećni vazduh!“ Ona jednim potezom raširi ogromna prozorska krila.

Rascvetana grana je prosto mamila divnim mirisom presecajući kristalno plavo nebo, čuo se veseli cvrkut ptica i po neki ljudski glas između redova gradske buke u daljini.

„A, gde je sneg?!“povika žena u krevetu.

„Hahahaha, sneg? Pa, da, beše pre dva meseca, kada su Vas doveli ovde...ali, evo, preživeli ste i „proljeće na moje rame sleće“! završi pevajući dobro raspoložena sestra.

Komentari

Komentari