Foto: 
autor nepoznat

Poslednji koncert

Slavni pijanista se popeo na binu…poslednji put će svirati pred svojom publikom, koja ga je dugo godina obožavala. Dočekao ga je snažan aplauz, svi su ga dočekali na nogama, a bure emocija su bile svima na licu.

Među svim njegovim obožavaocima je zavladala ogromna tuga, kada je objavljeno, pre nekoliko meseci, da će prestati sa nastupima zbog teške bolesti. Poklonio se pred svojom publikom, dok se u njemu borila velika tuga zbog rastanka sa njima. Seo je za svoj klavir rešen da im pruži nezaboravno veče uz najlepše melodije kojima ih je toliko godina očaravao. Dok su iz njegovih prstiju izlazile najlepše note, pred njegovim očima je stalno bila njegova žena, koja mu je bila inspiracija svih godina. Ona mu je pružila nesebičnu i ogromnu ljubav, a on joj uzvraćao sa muzikom. Zato je i rešio da poslednje vreme, koje mu je ostalo, provede sa njom, bar malo nadoknadivši dane koje su izgubili dok je bio na turnejama,na koje nije išla sa njim.

Svirao je dugo i vreme za poslednje taktove je došlo. I poslednji ton je odsviran… U sali je nastao muk, a onda su svi poustajali i počeo je dugi aplauz. Stajao je tu pred njima, naklonivši se nekoliko puta u znak zahvalnosti, dok su mu u očima iskrile suze. Sišao je sa bine, praćen i dalje burnim aplauzom i krenuo da proživi i pruži svojoj ženi poslednji koncert na kojem će biti samo jedna muzika...ljubavi!

Komentari

Komentari