Foto: 
autor nepoznat

Priča o B. sa trećeg sprata

On je imao neverovatnu tragediju, žena sa kojom je proveo trideset i pet godina umrla je od otrovnih pečuraka. Često je sebe proklinjao što je baš njega sudbina ostavila u životu. Prošlo je od tada dugačkih godinu dana...

Počeo je sebe da“ hvata“ kako rado vreme provodi u kafiću koji se nalazi u podnožju zgrade u kojoj živi...tamo radi A., dama približno njegovih godina. Razgovori su intrigantni sa njom...tešio je sebe kako mu to baš ništa ne znači.

Kako je vreme odmicalo uočio je da sve češće želi da opšti sa A. U razgovoru sa samim  sobom tvrdio je da je to zbog kafe koju A. odlično pravi... Sve više su ga prema njoj obuzimala topla osećanja, želeo je da je pozove da izađu na večeru, negde je znao u dubini duše da bi on i A. imali dublji smisao zajednički provedenog vremena ali... Slika mrtve supruge je nad njim stajala kao neminovnost koja nikada neće proći. Iznenađen činjenicom da ne vlada sobom, da ubija svoja latentna osećanja boreći se da ne dobiju realnu dimenziju,odlučio je, jer je znao da mora  da preduzme nešto.

Dao je sebi zavet da ćezauvek ostati venčan sa mrtvom ženom...

Komentari

Komentari