Foto: 
autor nepoznat

Uspeh

Bili su upečatljivi, nekima možda i pomalo smešni. Nasukani o hridi neuronsko - neuračunljive, ali vrlo precizno navođene ogromne želje. Pozno probuđeni ljubavni brodolomnici, iskrcani na sopstveno egzotično ostrvo.

Nakon svega par meseci snažnog prožimanja i neverovatne bliskosti, njihova, do tada, nepobediva oklopnjača, udarila je u neočekivani ajsberg malograđanskih predrasuda. Olupine raritetne i nelogične ljubavi, plutale su svuda uokolo. Prosto dođe čoveku da neku od tih dobrano mokrih dasaka, spase iz vode i ponese kući. Zauzimale bi istaknuto mesto, kraj kamina. Nešto nalik mukom stečenom trofeju u čast događajima, koji ne smeju biti ponovljeni.

Taj jedva dočekani smisao jesenjih sutona jednog, ne...dva promašena života, pažljivo je obmotan dinamitom, a onda je nečastivi dograbio daljinski. Nigde nije pisalo: "Strogo zabranjeno rukovanje eksplozivom laicima i početnicima". Uspeli su nemoguće. Ubijali su ljubav ravno dva meseca.

Nenaviknuti na osećanje apsolutne sreće, dobili su emotivnu bulimiju. Toliko željena ljubav se ubrzo pretvorila u nekontrolisani bes, usmeren na planete, na sudbinu, onog drugog. Kako su smeli da se ne sretnu do sada? Šta se čekalo? Proređeni poljupci su padali pokošeni ljutitim kletvama i besmislenim projekcijama. Iako su je metodično uništavali ružnim rečima i još ružnijim postupcima, njihova karmička ljubav je bila mala, žilava životinja. Nije se tek tako predavala... Uz puno lovačkih znanja i veština, jedva su uspeli da joj doakaju. Jednog mučnog, martovskog dana, konačno su u tome uspeli. Vešto i iskusno su je uhvatili u zamku i živu odrali. Oh, kako je to bio strašan prizor! Slike njihove ulovljene, pa preparirane ljubavi su ih dugo proganjale. Ostale su da opominju, zaglavljene u jezivim snovima, nekad, pred zoru.

Prejeli su se sopstvene sreće. Dešava se i najhrabrijima. Neizdržavši uzburkano stanje unutrašnjih organa, nakon izvesnog vremena su je povratili. Dopola svarenu. Toliko su je halapljivo gutali, da je kraj došao kao veliko olakšanje. Napokon su sami, ispumpanog želuca. Mirni i bezbrižno prazni.

Komentari

Komentari