Foto: 
hael villareal

Vanzemaljac

Svedočenje i izjava Pere Piškala u prisustvu novopečenog prijatelja za “Nemoguće vesti”:

“Desilo se to jednog jutra na beogradskoj pijaci. Bila je subota i pijaca je bila prepuna. Penzionera pun k....c, pa, nisi imao ni gde da sletiš, je l da, jadni Vanzemaljče!? Onda se pojavila zeleno-plavo-ljubičasto-narandžasto-zelenkasto-šućmurasto sjajna kugla iznad Mite Ciganina koji je prodavao lubenice i on se tako jednostavno stvorio na njegovoj glavi!”, reče Pera, lokalni pijanac, pokazujući na čoveka preko puta. “Zamalo da ga Mita mazne sa onom svojom snažnom šakom, majke mi, ako ne bi pobegao glavom bez obzira...e, baš je našao na manjinu da sleti! Pi, malera, opet bi Srbin bio kriv! Ej, objasni ti vanzemaljcu zašto je Srbin kriv! No,hvala k....u, Mita ga manu sa glave i on se lepo dočekao na noge.”U sekundi Pera napravi facu kao da je video flašu rakije i reče: “ Čekaj, ti imaš noge? Izvini...Aaaaa, ti imaš moć da se oblikuješ prema datoj životnoj sredini! I? Obučeš se u “nevidljivog” penzionera? Hahahaaha! Ma ne seri! Stvarno?Pa ti si vanzemaljac-genijalac!” Najnormalnije pljesnu novog prijatelja po leđima kao da se poznaju sto godina. Pa, nastavi, opet njemu lično:”I tako si, spodobice nezemaljska, šetao pijacom zapitkujući razne gluposti, pretpostavljam? Ja sam lično čuo kada si pitao da li imaju pečene vrapce zato što su vrapci simbol Beograda, kao da znaš da ih u poslednje vreme nema na ulicama!”Pera se tu opasno zakašlja od smeha.

“A onda je, onda je...hahahahaha,”obraćajući se novinaru nastavio,” pitao onu malu što prodaje ženski veš, čemu služe one tračice , valjda je mislio na one trange ili tange, leb mu jebem, kako li se kaže...iiiiii... da li se to jede? Ahahahaha!”Pođoše mu suze od smeha!

“Nisam se ovako zabavljao od bombardovanja Beograda 1999te! Joj, a kada sam mu dao onu brlju od rakije, znaš šta mi je rekao, ahahahaaha, ma, on je lik...kaže on da bo-lje go-ri-vo nije pio u životu, a obišao je ceo svemir! Ej, vanzemaljac mi to kaže!”reče uz bučno podrigivanje i sa ozbiljnim izrazom lica, razumljivo, o rakiji je reč!

“Kažem ja njemu, nema ništa bolje od rakije! Šta bre viski, ovo-ono, pa to glupi Englezi samo misle, a tucaju se međusobno, bolesni bre, a oni nas našli da bombarduju! To ti je , najružnija nacija,”sad već smanjenim tonom reče i nastavi,”objasnio sam to ovom Itiju, šta on zna šta je Srbin, ej bre, ne zna ni ko je Tesla, mamicu mu vanzemaljsku, a on smislio struju bre! Mućak bi se on ovde šetkao da nije Tesle!”

“Sad smo nas dvojica pravi prijatelji i ja ću do daljnjeg da vodim računa o njemu! Ne košta ništa, ne jede, ne pije, ne sere, tako da je meni banja sa njim, a i ne spava, dam mu da gleda tv i da znaš kako sve pamti, nije lud u glavu, a Vučića obožava, jebeš mi mater, zove ga tata! Ja mu kažem da ćuti, će da nas uhapse obojicu! Ma, dobar je on! Čekamo da dođu njegovi da ga pokupe i kaže da ide na neku drugu planetu. Upakovaću mu flašu šljivovice, neka se počasti sa svojima! Ko zna, možda i ja krenem sa njim...”Zagrli Pera svog pajtosa i šapnu mu da svi čuju:”A? Kakve su ribe u Srbiji?”

Komentari

Komentari