Foto: 
autor nepoznat

Vesna i Milan

Vesna i Milan su svoju ljubav započeli još u srednjoj školi. Postali su nerazdvojni, viđajući se skoro svaki dan. Ona je njemu bila prva devojka, a i on njoj prvi momak. Kada su završavali fakultet, rešili su da svoju ljubav krunišu brakom, koji je ubrzo došao. Milan je svoju karijeru počeo u jednoj firmi koja je radila dosta poslova sa inostranstvom, ali je, posle nekoliko godina, pokrenuo sopstveni biznis, gde je vremenom postao veoma uspešan.

Vesna se posle fakulteta zaposlila u jednoj firmi koja je vremenom sve lošije stajala i počeo je da joj preti stečaj. Pošto je Milan bio veoma uspešan, uzela je otpremninu i napustila firmu, posvetivši se podizanju dece. U međuvremenu, dobili su troje dece, dva sina i ćerku, kojima su pružili veliku ljubav.

Godine su prolazile, Milan je često bio na poslovnim putovanjima i naišao je period krize u njihovom braku. Počeli su da se udaljavaju jedno od drugog, bez posebnog razloga. Na jednom poslovnom putu, posle uspešnog sastanka, Milan je sedeo u restoranu hotela sa svojom saradnicom, gde su posle večere razgovarali. Pričali su o svojim životima, o svemu lepom i ružnom što im se dešavalo otvorivši se jedno drugom. Popili su par flaša vina i krenuli gore u svoje sobe. Pred vratima njene sobe, krenuli su da se razdvoje, ali piće je uzelo danak i poljubili su se i završili u krevetu. Ujutro su se probudili i Milan je shvatio da je prvi put izneverio svoju ljubav…nikad do sad mu nije pala na pamet druga žena. Nisu komentarisali događaj koji se desio, ustali su i spremili se za povratak kući.

Posle mesec dana, njegova saradnica je ušla kod njega u kancelariju noseći jedan papir koji mu je predala.

-Šta je to?-rekao je

-Nalaz od lekara, ostala sam u drugom stanju. Moramo to rešiti.

-Pa, nadam se da znaš da nismo obećali ništa jedno drugom. Znaš da sam otac već troje dece.

-Znam, ali ja ne želim da sklonim to dete. Želim samo da ga priznate.

-To neće moći, moja žena to neće prihvatiti, rasturićeš mi brak.

-Žao mi je! Podnela sam zahtev za utvrđivanje očinstva…sudski ćemo to rešiti, ako nećete da se dogovorimo.-rekla je i krenula iz kancelarije.

Posle nekoliko dana konačno je skupio hrabrosti da razgovara sa svojom ženom, znajući šta ga čeka. Kada joj je ispričao sve do detalja, najpre je nastao muk, ali ubrzo se njeno lice izobličilo i iz nje je proključao bes.

-Gade! Svinjo! Kako si mogao? Uništio si sve što smo imali, stvarali godinama.- vrištala je i drala se na njega tražeći razvod, pretila da će mu uzeti sve. Milan je sedeo, pokunjen, svestan toga da mu se život srušio. Sutradan je Vesna otišla kod advokata, podnevši zahtev za razvod. Milan je otišao da obavi testove za utvrđivanje očinstva, koje je za nekoliko dana bilo gotovo. Taj dan, kada je dobio rezultate, bilo je zakazano ročište za razvod. Došao je u sud sa svojim advokatom i ušli su u sudnicu. Najpre je njen advokat održao govor, o prevari, neverstvu, najoštrije napadajući Milana, tražeći da ga ostave skoro bez ičega. Milan je sa svojim advokatom mirno sedeo i kada je njen advokat završio, pružio je list papira svom advokatu koji je to predao sudiji. Sudija je uzeo i počeo da čita, menjajući izraz lica.

-Gđo! Da li ste vi bili verni svom mužu svo vreme braka?-upitao je

-Molim? Kakvo je to pitanje? Naravno da jesam, rodila sam mu troje dece!

-Da gđo. Rodili ste, ali ko je otac?  Vaš muž, po nalazima lekara je sterilan, što znači da nikad nije mogao da ima decu!

Ogroman užas se stvorio na njenom licu i počela je da plače, shvativši da je njena tajna otkrivena. Milan je svo vreme bio miran i na kraju tražio od suda da razvede taj brak i da Vesna ne dobije ništa posle toga. Sud je to prihvatio, a velika ljubav je završena.

Komentari

Komentari