Foto: 
Keith Davenport

Iskustvo

D. N. K. je grupa koja nam dolazi iz Zemuna. Članovi benda su Dare, Jema i Coa. U pitanju je mlada i perspektivna ekipa koja vredno radi i čije će se ime još više proširiti u budućnosti. Realizovali su do sada dosta stvari, ali između ostalog, oktobra prošle godine objavili su album Ništa više”. U njihovom stvaralaštvu se jasno može uočiti stremljenje da hip hop kulturu predstave i šire na pravi način. Petnaest pesama se nalazi na pomenutom albumu, a gosti na istom su: Kodan Bruder, Infamous IRS, Unknown, Kata Bejbe, Lekr, Frka i DJ Munja.

Jedan od članova ove ekipe, Aleksandar Coa Baošić, je većem delu javnosti poznat po tituli koju je odneo sa Red Bull MC Battle-a 2011. godine u Beogradu. Tada je bio proglašen za najboljeg srpskog freestyle MC-ja. Što se tiče njegovih solo ostvarenja, na primer, izdvojićemo EP Od kolevke do groba, ali i pesme kao što su: Ljubim te za kraj”, Pas”, Matra s neta”, Naša mala pesma”, itd. Ljudi koji podržavaju njegovu veštinu spajanja reči, ali samim tim i celokupno znanje celog kolektiva, pročitaće između redova poruku koju šalje svaki napisan stih njihovim vršnjacima.

Sada su nosioci malo tvrđe priče, donose spot za pesmu Iskustvo” sa kojom su, inače, učestvovali na takmičenju Hip Hop mreža 2016.

Aleksandar Ignjatović

Komentari

Komentari