Foto: 
Autor nepoznat

Sale Tru

Aleksandar Lazić (Sale Tru) jeste još jedan u nizu rep izvođača kojima je muzika izduvni ventil, način za iskazivanje osećanja, sklonište od svakodnevne kolotečine i jedan od prioriteta u životu. Živi na Novom Beogradu. Prvi tekst je napisao još kao dete. Svakako, enorman uticaj na njega ima 2Pac. Takođe, veliko poštovanje gaji prema muzici koju stvaraju John Lennon i Eric Clapton. Poprilično je popularan u Srbiji i ta slava mu pruža vetar u leđa u vidu inspiracije da naporno radi i daje maksimum svojih mogućnosti. Sasvim je logično da harizmatične strofe probude znatiželju slušalaca. Nemir i gnev su protivnici koji se mogu odagnati kada se reč stopi sa papirom a zatim, putem mikrofona, dostavi ljudima i vrati im veru.

„Za uspeh potrebna je vera,

nikad nemoj da se menjaš zbog nekog ko te ni ne zna.

Koliko god bio inteligentan,

biće pitanja na koja odgovor nemaš...“

Sale Tru – „Istina“

Muziku radi iz ljubavi, ali i da pomogne drugima. Prvenstveno nastoji da kroz svoje vokale i rime koje piše govori o sebi i šta mu se sve događa u životu. Stvari koje bole sa sobom donose pouku, a ideali se ne prodaju za privid. Jer, kako on govori u pesmi „Znam“:

„Sreća se ne kupuje, već traži.

Znaš kako kažu – samo uporni bi je mogli pronaći.“ 

Talentovani pojedinci utehu pronalaze u svojim kreativnim bravurama. To je sasvim racionalan potez, s obzirom na činjenicu da je svet devalvirao, tj. da imamo sve manje lepih gestova. Privržen je realizmu, odnosno prikazivanju stvarnosti onakvom kakva jeste. Lako možemo steći utisak da je hedonizam pronašao u svojim naratorskim sposobnostima. Ljudi, naročito klinci, dosta se poistovećuju sa nekim stvarima koje je on napisao. Na osnovu svih ovih premisа, možemo izvesti zaključak da je veoma teško ostati ravnodušan prema njegovoj umetnosti. Dakle, ista ta umetnost je našla prebivalište u zvučnicima i plejlistama njegovih fanova.

Sale Tru nam sada donosi nešto novo, tj. početkom meseca je objavio svoj album NBG FUNK ERA. Kvalitetne pesme kao što su „Ljubav“, „Smrt i život II“, „Moja noćna inspiracija“ i druge, svakako da zaslužuju dosta pažnje. Gosti na ovom projektu su Ivana Žečević i Kurtozija. Album je dosta dobro prihvaćen i prepoznaje se iskrena emocija. 

Aleksandar Ignjatović

Komentari

Komentari