Foto: 
Autor nepoznat

Struka

Muzika je dar. Nešto što u mnogim ljudima budi kreativnost i maštu, ali i otvara put samospoznaje. Mesto gde možeš pretvoriti emociju u reč, strah u samopouzdanje, apatiju u proaktivnost i misao u umetničko delo.

Ognjen Struka Kostić je izvođač hip hop muzike koji je poprilično dugo na sceni. Rođen je 24. 5. 1983. godine u Beogradu. Kako on sam kaže, još kao klinac se zaljubio u ovu vrstu muzike i ona je veliki deo njega. Prvu pesmu je snimio još 2000. godine. Pseudonim Struka je odabrao jer ta reč savršeno opisuje znanja i veštine koje on poseduje. Njegova dela predstavljaju idealnu sintezu harizme i mašte. O njegovom uspehu govore nastupi koji su iza njega, lojalnost i poštovanje njegove publike, ali i objektivnost i humor koji neguje u svojim tekstovima.

Iza sebe ima sijaset pesama, popriličan broj spotova i raznoranih projekata. Pustio je u etar sledeće albume: Ipak se obrće, Muzika iz podruma, Ko te šalje, Jebeni belci, Monopol, Liberace (Mixtape), Svi psi idu u raj, Noći Bugija (Mixtape), Opet tu (EP), Totalna kontrola i Poslednji Mohikanac (EP). 

Ako moramo izdvojiti nekoliko pesama koje su najzanimljivije publici i po kojima je prepoznatljiv, onda su to: Igra je kurva, Drolje 1 i 2, Tajne, 1001 Plan, Dijamantski status, Betonski snovi (trilogija) i Oči u oči. 

Mnogi mlađi naraštaji su uplovili u muzičke vode nadahnuti upravo Strukinom genijalnošću, tehnikom, harizmom, perfekcijom i stilom koji gaji. Jednostavno, raspolaže talentom da sredinu prikaže onakvom kakva jeste, bez laži i demagogije u pesmama. Svaki stih je ujedno i sinonim za kreativnost. Pored muzike, činjenica vredna pohvale je da nije zapostavio obrazovanje. Završio je Pravni fakultet u Beogradu i po zanimanju je advokat. Takođe, dostojan pomena je i njegov nastup pre 50 Cent-a u Beogradskoj areni 2006. godine, koji mu je, kako on lično tvrdi, jedan od dražih. Dobar je u komunikaciji sa publikom i ima sposobnost da na nastupima napravi kvalitetnu atmosferu. Sve mu to polazi za rukom, jer poseduje ogromnu količinu energije i originalnosti. Sarkazam je faktor koji ga izdvaja od drugih i čini ga unikatnim umetnikom. Njegova muzika je rasprostranjena širom Balkana, budi optimizam i predstavlja pravi podstrek za pokret, trud i rad.

Muzika, ali samim tim i pisanje, jesu za čoveka utočište od neprilika i još uvek efikasni načini za prenos misli i ideja.

Aleksandar Ignjatović

Komentari

Komentari