Foto: 
Siniša Lazarević

Lepša strana prirode i stvarnosti

Moje ime je Siniša Lazarević. Vizuelnom umetnošću se bavim profesionalno deset godina. Pokušavao sam sve ovo vreme da doprinesem i ovom svetu donesem na dar neko viđenje. Svoje  nešto što nosim negde u dubini duše i time prikažem da postoji i ona druga, lepša strana prirode i stvarnosti, svega što nas okruzuje, koju mi u trenucima svoje zauzetosti i nesvakidašnje borbe za boljim životom prepun turbulencije i ne primećujemo. Slikam prirodu stvari onako kako ih ja doživljavam u nekom svom impresionističkom stilu, vremenu, pokušavajući da time ugao svog gledanja na prirodu prenesem putem emocija i vlastitiih ideja. Da svet pretvorim u još bolje i lepši mesto. Pokušavam da trenutke koje i ne primećujemo u svakodnevnim obavezama sa dozom impresionističkog gledanja na stvari dovedem u ravnotežu stvarnog i nestvarnog i time prikažem svoj ugao gledanja, trudeći se da kroz poteze četkicom dočaram svoj rad kao prepoznatljiv deo svog stvaralaštva, kao jedinstven i upečatljiv deo moje celine.

Siniša Lazarević

Lazarevic Siniša član je udruženja likovnih umetnika grada Beograda - ULUB. Imam svoju stalnu postavku u klub-restoranu Stara varoš u Topoli, Pilota Zorana Tomića 32, Galerija Kliničkog centra Srbije, Beograd, galerista Sekulić Cakana, Galerija Etida internacional, Zanatlijska bb, Aranđelovac. 

Stazom, (ulje na platnu50x40cm)

U inostranstvu ima radove: U manastiru Sveta Anastasija u Arizoni (ikona Sveta Anastasija-poklon), u Kanadi (Sveti Vasilije veliki). Hrvatskoj (Cveće u vazi), Oplenac i Šumadija  (pejzaž i Staro zdanje) Pariz-Francuska (Stazom ljubavi), Beč-Austrija.

Meduza (ulje na platnu 50-70 cm)

Karađorđe je poklon Op-top radiju u Topoli. Zlatibor, poklon za decu iz Tiršove (prodat na aukciji). Osveženje, poklon u svrhu lečenja Zvonka Milojevića. Toplina zlatnoga vrta, poklon (Udruženju obolelih od multiple-skleroze, Jurija Gagarina 81, Novi Beograd).

Oplenac (ulje na lesonitu 50-40 cm)

www.sinisalart.com 

Komentari

Komentari