Foto: 
Igor Ćirović- Iga

Opčinjenost prirodom

Igor Ćirović - Iga

Igor Ćirović je rođen u gradu Nišu gde je odrastao i završio gimnaziju. Zatim se seli u Beograd gde upisuje i završava studije Arhitekture. Tenutno radi u Zavodu za izgradnju grada kao projektant. Počeo je da se bavi slikarstvom 1998. godine.

Na početku je slikao apstraktno i ekspresivno uljanom bojom za drvo na papiru i šper ploči. Zanimala ga je razigranost teksture, transparentmost, dematerijalizacija formi i oblika, nedostatak perspektive i distorzija. Kasnije dovodi u vezu slikarstvo sa svetom muzike, filma i književnosti.

Menja svoju tehniku i prelazi na akrilik i vodene boje. Svoju opčinjenost prirodom materjalizuje slikajući javne parkove, životinje i poglede kroz prozor. Na svojim putovanjima u svojim studentskim danima proučava i fotografiše evropsku arhitekturu, istoriju umetnosti u muzejima i religiju i mitove. Divan utisak na njega ostavljaju putovanja u dve dijametralno različite azijske zemlje - Nepal i Japan. Pošto je samouki slikar i radoznao, koketira sa raznim pravcima iz istorije umetnosti i kao da još uvek traži svoj izraz.

Nada se da najbolje tek dolazi pošto na slikarstvo gleda kao strast i skoro fizičku potrebu. Imao je samo jednu samostalnu izložbu u Nišu u klubu Narodnog pozorišta i spreman je za saradnju oko izlaganja svojih slika.     

Komentari

Komentari