Foto: 
Aleksandra Ćosović

Poruke na koži

Aleksandra Ćosović rođena je 1977. Godine u Beogradu. Želela je da upiše arheologiju, jer je još kao mala postala opsednuta starom egipatskom kulturom, a tvrdi da je ona i danas inspiriše. Svoju prvu tetovažu uradila je na sebi i to sa samo šesnaest godina. To je bio početak jedne velike ljubavi.

Tetoviranje slika na telu učila je od devojke koja je na njeno telo prenosila svoje crteže. Sa tim crtežima devojka joj je prenosila i osnove ovog zanata. Aleksandra je ovaj zanat pretvorila u umetnost.

Shvatila je da niko osim samog majstora ne može da prenese ovu viziju na kožu koja je živa. Svaka slika je deo ličnosti onog koji je na sebi nosi čitav život, u ovoj umetnosti grešaka ne smeda bude, a ako se dogode, nose se kao ožiljci, kao mračna uspomena na iskustva koja su nekada predstavljala sreću, a sad su loše uspomene.

Aleksandra Ćosović je počela sama, lemila je sama svoje igle, sama pravila svoje sisteme, sama kupovala nove mašine.

Njene slike prerasle su u veliko majstorstvo I prepoznatljiv stil. Dvadeset godina iskustva, dvadeset godina ljubavi prema ovom poslu koji je tek od skora popularan u svim krugovima društva, jer svako bi da na svom telu naslika deo svoje duše.

Александра Ћосовић - ВОРГ тату студио

Tržni centar "Mondo" - Žarkovo

Komentari

Komentari