Foto: 
autor nepoznat

Antiumetnost zapadne kulture

O umetnosti je reč? Draga gospodo od zapadne hemisfere, pa okolo nego do egosfere i svih trenutnih asocijacija na nečoveka, neljudskost, zlo, senzacionalizam, foliranje, kao pripadnik ovog malog naroda na Balkanu, kao umetnik koji je sve što je mogao naučio od vaših sjajnih, pokradenih umetnosti širom sveta, ne mogu, a da vam ne kažem, koliko jasno vidim vašu bezvrednost i bedoću. Prosto mi se gadite!

Vi učite druge kulturi? Vi postavljate standarde, zakone, pravila? Vi ste moderni? Vi ste vizionari? Bože sačuvaj! Elitističko-satanistička bagro! Ubijate  umetnost umišljenošću vašeg demokratskog društva. A što ne bi? Prvo ste ubili sve vredno u čoveku! Vaše ideje o vaspitanju deteta, vaše ideje o izgledu muškarca ili žene, vaše ideje o modernom svetu u kome je logično da vi vladate jer vam je novac jedina merna jedinica, vaše magijanje ne bi li ljudske duše tretirali kao krpene lutke, vaša manipulacija medijima, mozgovima, osećanjima, sve je to vaš uspeh u ponoru ljudskog bitisanja, sve su to vaši obrasci kojima nas učite?

Sve gadosti ljudskog duha, misli i osećanja, rasli su uporedo sa svim ljudskim vrednostima duha, misli i osećanja, svuda, naravno! Ne postoji društvo koje je pošteđeno pedofilije, homoseksualizma, satanizma i drugih izama! Ali, tzv “normalno” društvo se bori, ili bar zgražava nad tim pojavama, osuđuje zagovnjavanje duha, misli i osećanja, a vi, gospodo kulturnog zapada, baš pronalazite inspiraciju u svemu tome, pa i više i degutantnije od toga! Ne mogu i ne želim da se setim svih neverovatnih nastranosti koje uvodite na velika vrata svesti jadnog, savremenog čoveka koji ostaje izmanipulisan i zbunjen tim stanjem, ali će vašim etiketiranjem”in”biti srećan što je deo, na primer, moderne Evrope! I nije dovoljno što ste na sado-mazo varijante potčinili političare, putem medija zastrašili narod, već ste se dosetili da i u umetnosti pokažete svoju moć, ili nemoć, zavisi kako ko vas doživljava, pa ste nju pretvorili u jedan veliki, moćni performans ili, bolje rečeno, teško foliranje zapadnjačke ingenioznosti.

Govno na putu je genijalna ideja? Pakovanje vazduha je proizvod? Silikonska copy-paste žena je oličenje ženstvenosti? Bradati muškarac, dušom žena, u haljini, sa tonom šminke je vama nešto normalno? Bože dragi, kako ste vi ružni ljudi! Vi, sa mozgom neustrašivog “progresa”  društva, sa simbolima đavola na svakom koraku, sa skrivenim porukama reklamiranih proizvoda…uporno se trudim ne bi li ugledala čoveka, neko milo lice, neku inspiraciju, život, ali ne, vidim samo  izveštačenost, plastiku, robotizam! I vi da nas učite umetnosti, nas, koji se još trudimo da verujemo u moć lepote i plemenitost ljudskog bitisanja, u moć umetnosti da sve što je bolna stvarnost preobratimo u nestvarnu lepotu doživljaja ? Vi, rođeni sa zalaskom sunca naših drevnih nalazišta, dokazanih korena najstarijih civilizacija, vi, koji ucenama navodite jadnu, marionetsku vlast kao magarca za šargarepom u vašu “civilizovanu” Evropu? Koliko znam, mi jesmo deo Evrope i ne treba nam vaš pečat za dokaz te činjenice!

Gazite sve naše kulturno-istorijske vrednosti i smatrate se modernim? Novcem perete savest, meljete ljude, odvratni kanibali modernog sveta! Ujedinjujete se, a zapravo, pravite granice u svakom pojedincu vašeg srećnog društva! Ugušićete se u sterilnom smradu vaših suludih ideja i neka vam je na zdravlje, ali, kako god drugima izgledalo, mi tako nećemo, mi, koji stvaramo srcem i dušom, kako vi mislite,“zastarelim” slikarskim tehnikama, slobodnim duhom, otvorenim srcem, večito naivnim krvarenjem u vašim manipulatorskim zamkama…Ostaće  mrvice duha na vašoj prebogatoj trpezi satanističkih ideja jer ste ubili sve što je vredno ljudskog života, dok ste vekovnom krađom, snobizmom, licemerjem i umišljenošću ubili pravu umetnost, jedino vam ostaje prezentacija neverovatno modernih ideja putem performansa i određene svote novca kojima kupujete prodane duše, jer vi dušu odavno i nemate.

Komentari

Komentari