Foto: 
123_456

Jedna bitka u ratu

Nije me zanimao njihov uštogljeni razgovor u kojem su jedan drugom delili komplimente kao dvoje tinejdžera. Bili su previše očigledni u svojoj slatkorečivosti i nije bilo potrebe da trošim energiju na njihove unapred smišljene gluposti. Uživao sam u dejstvu smole i razmišljao u sebi o njegovoj kancelariji. Bila je tipično siva, sumorna, slična svim kancelarijema iz doba komunizma koje je služba koristila. Letimično sam pogledom prešao preko njegovog grubog lica u kojem je lošim osmehom pokušavao da od mog saputnika i njegovog sagovornika izvuče još neku informaciju o našim planovima.

Udruženje je već privuklo nepotrebnu pažnju i klovnovi su krenuli sa predstavom. Kvazi-vlasnik, kvazi-medijske kuće izlagao je svoje ideje i aplaudirao našim koje smo već ostvarili. Bukvalno. Hiljade ljudi raznih doba dalo nam je podršku na društvenoj mreži i morali su da reaguju. Poslali su glavnog artistu da obradi nas, male i jadne posetioce cirkusa. Magija koju je posedovao opsenila je mog saborca, koji je potpuno pogubljen sa iskrenim majmunskim osmehom gutao sve gluposti koje mu je službenik službe i vlasnik medijske kuće servirao.

Stigli smo do momenta koji je dirnuo moje uši i ja sam reagovao. Nije me zanimala priča, ko mu je dao moć da odlučuje išta, nije me zanimalo ni to što je hteo da asimiluje naše udruženje u korist službe. Zanimala me je rečenica "Vi morate da shvatite da cena mora da bude 500 evra." Moj glas prekinuo je njihovu priču u kojoj samo što nije pao dogovor, u kojem mene niko ništa nije pitao. "Čekaj, čekaj...", rekao sam "kako to misliš mora da bude?" Njegov odgovor "Ti se ne mešaj!" bio je kobna greška. Ah, ti jadni, primitivni, agresivni primatu...u ovoj borbi ti si već izgubio. Podcenio si protivnika. Razmenili smo finu gomilu uvreda, sočnih izraza u kojem se njemu nije svidelo što za razliku od robova koje plaća da bi im odrao kožu s leđa, kod mene te faze i frazice imaju samo kontra-dejstvo.

Prvi napad odbio sam laganije nego što sam očekivao. Zatim sam krenuo u kontramere. Mesec dana nakon razgovora i pokušaja preuzimanja našeg udruženja nastalo je novo udruženje. Služba nije imala drugo rešenje. Na drugoj strani arene nepoznati batica objavio je da smola kosta 200 evra, a ne 500. Oboleli su dobili šansu i saga je krenula... 

Dragan Alargić

Komentari

Komentari