Foto: 
autor nepoznat

Kolhoz sovhoz naprdna verzija Srbija starter pack 2.0

Ovih dana nam je razjašnjeno zašto je onomad ''dobro stvorenje'' tj. nastavljačica loze Nemanjića, pominjala zadrugarstvo kad je još od vetroparkova njena preokupacija zapravo digitalizacija. Od reči ''zadrugarstvo'' dobijamo Zadruga. Rebus rešen.

Digitalizacija nam je dobro, hvala na pitanju, drži se i još uvek kad nam na šalteru zatraže ličnu kartu mi trknemo do prve kopirnice da je očitaju i dadnu nam A4 za arhivu NJ.V. Šalteruše.

Neki ministar se iz samo njemu znanih razloga drznuo da pipne u osinje gnezdo i ubrzo tako dobio po prstima da mu još bride, kao posle ''crvenih rukavica'' sa siledžijom iz osmog razreda. Zaneo se, mukica, i opleo po onome čije se ime ne pominje, a nije Kosmajac.  Ne dopada mu se pedesetak nevaspitanih, nekulturnih, neobrazovanih, istetoviranih i silikoniranih, tačnije reprezentativnih primeraka napredne Srbije smeštenih u bajkoviti imaginarijum koji kulisima povezuje epohe, i koji se 24/7 pred budnim okom kamere krevelje, svađaju, psuju, skidaju i opšte kao mršavi prasići? 

Sila nije bila sa njim. Sila se obrušila na njega, a prvo već pomenuto ''dobro stvorenje'' kojoj na pamet ne pada da zaštiti svoj pik za Vladu. Sledi prvi plagijator Srbije, vlasnik neslavnog rekorda po broju mafijaških i svakih drugih likvidacija u svom mandatu. I na kraju neki REM, koji čita pisma napisana ružičastim mastilom i koji nebiranim rečima napada jednog od najviših državnih službenika? To telo nije ni glasa puštalo,kao da je oteto,  dok je u izbornoj kampanji njegov skriveni mecena koristio 90% vremena predviđenog za ''ravnopravno'' predstavljanje kandidata, oličeno u neprestanoj pljuvačini i pravljenju kuća od čokolade. Tada ne čusmo ni ''neobaveštenog ministra bez kose'', kako ga u pismu nazva prvosveštenica tog REM-a, te mi na pamet ne pada da ga kao nešto branim, jer je ober kulturan. Tamo stanuje, a tihuje i jedno svešteno lice, kome, valjda, ne smeta ta blagoglagoljiva bogougodna količina sramote i golotinje koju pastva danonoćno guta, klanja se i identifikuje sa novim željkodanim idolima. 

Ne brane oni ni vlasnika ni program, već čuveno pravo da njihovi glasači, većinski konzumenti te televizije, ''znaju sve'' i da im Spinokio bude dostupan u neograničenim količinama. To su one komšije i poznanici koji veruju da se za kubik svinjskih papaka u kompenzaciji može dobiti leteći automobil, koji će registrovati lakše nego Golf dvojku iz '85-e. I koji misle da je inteligencija ''veštačka'' jer se pravi u Kini, kao Abibas patike.

Jedino dobro šta se izrodilo iz ovog fingiranog igrokaza koji je tu da bi se zabašurilo između ostalog i poklanjanje teritorije veličine 2% Šumadije je najavljeno otvaranje ''Škole za jake rialiti igrače'', koju osniva Lepi Mića sa još svoja dva saputnika. Ispisujte decu sa Miše Vacića koji ne izbija iz srbskih škola, i upisujte na Lepog Miću!

Početak jeseni dočekali smo skromno, u društvu osuđenih silovatelja koji se od pre par dana pitaju i oko filmske produkcije i davanja sredstava za nove filmove. Kažu da je taj neki još nesnimljeni film zasmetao jer je glavni negativac Srbin, a to po novim prilozima za oprane biografije nije dozvoljeno. Piminje se i služba koja ženi i udaje za potrebe države, kupuje i prodaje ljude i organe, a nisu Kupindo, a autor je zaboravio na špici da napiše ono ''Svaka sličnost sa stvarnim...''. I ispada da smo sve ratove devedesetih izgubili i to baš sa ovom garniturom koja jača nego ikad još uvek jaše. Ne može to tako, i to baš sada kad je Srbija hit u svetu i svi se otimaju za nas, a tamo neki pominju neke hladnjače što razvoze nepropisno upakovane leševe i zakopavaju po Bataji? I onda neki ljudi povežu neke događaje sa nekim licima i provale da se radi o onima koji su znali za hladnjače a oni na svet doneti tek 2012-e?

Da je Džon Vejn nekim slučajem među živima, državni cenzori bi njemu prvom dali pasoš.Nikada nije igrao negativca, baš kao ni Stevan Sigal, naše gore list, visok, strog ali nadasve pravičan.

Komentari

Komentari