Foto: 
Rx grafica

Rijaliti from Serbija (drugi deo)

Ne budite lenji, pogledajte se u ogledalo, definišite svoj lik i vašu ulogu u ovoj neverovatnoj avanturi „Rijaliti from Serbija“ i glasajte, glasajte, glasajte... VAŠ GLAS JE NAŠA BUDUĆNOST! Od vas, da, baš od vas, zavisi sudbina ove naše jadne, razjebane, ponižene Srbije! Budite ponosni, jer vašim glasom bogati će biti još bogatiji, siromašni  još siromašniji, bićete izigrani, slagaće vas kao i uvek, ali ne dajte se! Ne znamo ni mi a ni vi koliko može biti gore nego sada! Zato, nabacite osmeh, odložite mozak, srce vam je svakako odavno puklo, jer nema niko rijaliti kao mi ovde! Jeeeeee! (Aplauz)

 

Doooobro veče, dragi gledaoci! Večeras vam predstavljamo sledeće učesnike našeg rijalitija: Lazu Studenta, Ljubu Prevaru i gospodinaaaa Petra Politiku!

Laza Student je student! Hahahaha! Ne znamo šta studira, ali je čvrsto rešio da nekada završi studije i mi ga u tome podržavamo! (Aplauz) Lazin nivo snalažljivosti za preživljavanje u našoj zemlji je na zavidnom nivou. Razvio je poseban sistem lanca ishrane kojim ostvaruje kontinuitet i kvalitet života. Učenje je usputno, inteligentno, emotivno, vrhunski snalažljivo, sa puškicama i bubicama ali, kada je klopa u pitanju, mora dobro da se napregne da bi njegov sistem zaživeo. Dakle, poenta naših učesnika, bar većine, je da imaju šta da jedu! Naime, Laza jede jednom dnevno na foru: kod bivših devojaka, prijatelja, u studentskoj menzi, i to sve raspoređeno po danima! Gratis je paket iz zavičaja! U najgorem slučaju, poseti neki restoran, najede se i... Više se nikada i ne pojavi, i to u strahu da ga kelner ne uhvati dok beži posle klope! Bogu hvala, to se nikada i nije desilo! Nadajmo se da naš Laza ne studira medicinu ili tako nešto... Jeeeeeee! Pozdravimo hrabrog Studenta!

Ljuba Prevara je pošten građanin naše zemlje, pardon, našeg rijalitija! Zamislite, on ima posao i ne neredovnu platu, nego platu skoro i da nema. Snalazi se u firmi drpišući šta još ima, prodajući to, a to je tako sitno u odnosu na drpisanje ovih na položajima... Radi na pijaci, prodaje robu za nekog preprodavca, a radio je i radi još mnogo poslova čije nazive ni ne znamo, jer takva zanimanja nisu u registru naših pojmovnih moći. Čak je sa šibicarima blejao na zemunskoj pijaci, ali od slabe vajde je bio, ne može se više ni običan građanin prevariti na foru “ispod koje kutijice je loptica“! Ono najvažnije je da mu ljudi veruju, imaju poverenja u njegove “veze“, pa mu  unapred daju pare... Niko ne zna gde živi, nema telefon, ne zna se kako mu izgleda žena i gde su mu deca... Samo se ponekad sazna za njihova luksuzna putovanja, u kojima on ne učestvuje jer nema vremena, „pravi pare“! Jeeeee! Ljubo, Ljubo, odmori malo! Pozdravimo našeg Ljubu!

A sada, dragi gledaoci, predstavljamo vam Petraaaaaa Politiku! To je najharizmatičniji lik našeg rijalitija. Taj neverovatni tip je sa pet godina života znao da će se baviti politikom. Užas! Otac mu je bio policajac koji je vrlo mudro poučavao svog malca kako je najbolje biti vlast, imati moć nad drugima, kako političari ništa ne rade, samo se smeše i rukuju sa drugim političkim facama, imaju sve najbolje i ne moraju da brinu ni o čemu, jer njima pare padaju sa neba, a sad ... Obraz im je k'o đon, jedno misle, drugo rade, treće kažu... Pa, Boga ti, rekao bi njegov ćale, nije ni to lako, a onda bi mu se, pijan, uneo u lice rečima: „Pa šta ako malo i lažu, lepo njima, lepo drugima...“ Ta rečenica je bila osnovni motiv našem Perici da se od malena uživi u ulogu budućeg političara. U trećem razredu osnovne škole nosio je “na ivicu“ ispeglane pantalone, sako sa leptir- mašnom, ali uvek sa leptir-mašnom. Rugali su mu se, tukli ga, prezirali zbog cinkarenja, ali Petar je sve to istrpeo i jednoga dana postao pravi političar! Pozdravimo našeg hrabrog dečaka! Jeeeee! (Aplauz)

Dragi gledaoci, to je sve za danas!

 

Komentari

Komentari