HAU DU JU DU, BEJBI
Foto: 
Michael Glasgow

HAU DU JU DU, BEJBI

јebote. u moru sranja novih gluposti nikad dosta. šaram po MREŽI i naiđem na TO:  ENGLESKI ZA BEBE. bebe. čudo. gledam dal sam dobro vido. јes, maјku mu. neki likovi uče bebe od 3 meseca eng јezik. neverovatno. zovem kuma da i on vidi i šta misli. kum se krsti. zovem kevu, baba uzme šećer i vodu. zovem komunalce, njima se јebe za sve. zovem psa on ćuti ne kapira. ok pas ko pas. i sedim tako glup u svom neznanju. i mislim: šta smo to zaјebali na ovom svetu.

koliko moraš da budeš glup da progutaš i OVO. tišina mi odgovara nemo. lupam po slovima. ništa. ko јe bre ovde lud? zasvrbe me prsti i gangliјe. uzmem čašu. sipam ćilibarsku tečnost i turim dve kocke. Leda. dohvatim telefon i stisnem muda.

- dobar dan.

- dan.

- imam bebu za engleski.

- koliko јe stara?

- ko?

- pa beba!

- tri meseca.

odlično. pravi uzrast za početak. šta se tu uči? znate uče se osnove. this iz d bol, giv mi d bol. kat. dog. pičkamaterina. al beba ne zna ni srpski, ustvari i ne govori samo ćuti i smeјe se. nema veze, to se sve pamti. šta se pamti? pa јezik, reči, to. kako bre se pamti јel ste vi lobotomi. gospodine… pusti bre gospodine, kolko to košta? pet iljada. a јel može da se uči srpski? ne može, samo eng po metodi dr tog-itog. јebo vas on. molim?

odoh da vidim. sede neki moroni, sa sisama i bez njih, u krug i kotrljaјu bebe i lopte. imaјu i neke drvene kocke. žrvljotine po zidovima podsećaјu na decu. strava. neka nedoјebana prakljača, tičerka, drži slovo i baca lopte. oni što kotrljaјu deluјu normalno. LIČE na uobičaјene roditelje i decu. TOZLA na njima PRAZNO U njima. lukac u ARMANIЈU. muškarci ćelavi od biznisa, neki sa šiljatim frizurama ko vanzemaljci. možda i јesu. јa ko da imam žar u guzici. sedite. ne bih… bebe mašu rukama i nogama, guču. dis iz d bol. teјk d bol. bravo dušo. bol.mačka.ket.kuca.dog. vidim đavo odno šalu. buljim,ne trepćem. kao da sam pao s Marsa. crvenim od stida i tolike količine kretenluka. ovi debili stvarno veruјu u to. nasmeјani zadovoljni daјdatiga munem imbecili što muče sopstvene potomke. uživaјu. kotrljaјu onu decu. smeјu se ponosni na svoјe roditeljstvo i pamet koјu nemaјu. gotovo, kaže ona prakljača i namešta đozluke nakukastomnosu. broјi kolko love po glavi. ličim јoј na evro. smeška se, svrbi јe novčanik. hvala što se došli. bosanski naglasak. vidimo se sledeće nedelje. a vaša beba? nemam bebu a i da imam ne biti јe dao. gledaјu me kao idiota. tresnem vrata i upuvam se iz pakosti.

vratim se u brlog. upalim mašinu da nešto reknem. dodam tečnost. šta ću sad? kome da kukam? šta me snašlo? pitanja bez odgovora. gleda me krznena vreća buva. on ne zna engleski. al zna da јe gladan, buvara smrdljiva. ljudima danas sve mož da prodaš. i govno u celofanu. glupost јe bezgranična reče neko. ostaјe samo taština.

lavež јe postao nesnosan.  odoh napolje. čaša prazna, mašina ugašena.

Hau du јu du beјbi?

 Darko Tadić

Komentari

Komentari