Monstrumi su među nama
Foto: 
PublicDomainPictures

Monstrumi su među nama

Nažalost, Tijana Jurić (15) iz Subotice je svirepo ubijena, i tu povratka nema. Počinilac ovog zločina Dragan Đurić (34) iz Surčina, mesar bez srca je hladnokrvno odradio posao, i njemu će biti suđeno, i ako ima pameti i pravde u zemlji Srbiji trebalo bi ga osuditi na najveću moguću kaznu – 40 godina zatvora. Da li je to dovoljno? Nije. Da li i njega treba ubiti? Nije moje da sudim, ali on, Dragan Đurić monstrum, treba da umire godinama...

Verujem da "laganim umiranjem" ne bi ostao hladne glave, kao u momentu dok su ga hapsili, već bi uvideo šta je uradio... Besni smo svi, i treba da budemo besni. Šta god da je pozadina ove tužne priče, Tijana je tu, predpostavljam, najmanje kriva.

U Krivičnom zakoniku, Krivična dela protiv života i tela, Teško ubistvo, član 114, piše: 

Zatvorom najmanje deset godina ili zatvorom od od trideset do četrdeset godina kazniće se: 1) ko drugog liši života na svirep ili podmukao način;…

Trebalo bi osuditi ubicu, po kratkom postupku na 40 godina zatvora, bez razmišljanja.   

Monstruozne scene iz američkih triler filmova su sve prisutnije kod nas. Kada društvo posrne, kada godinama živi u bedi, kada ga zadese ratovi i opšte beznađe, rezultat su nasilje, svirepa ubistva, psihosomatski poremećaji. Frustracija pojedinca je ogromna, i ako se nakon ovakvog događaja osećate bezbedno, onda sa vama nešto nije u redu. Državo, Srbijo, nismo bezbedni, naša deca nisu bezbedna i više nećemo spavati mirno! Nismo mirno ni spavali, tačnije rečeno.

Tijana je sada na nebu, među anđelima. Mi smo očigledno u paklu, među demonima, jedan se zove Dragan Đurić. Koliko još ovakvih monstruma ima među nama koji hladnokrvno obavljaju svoj posao ili šetaju ulicama vrebajući žrtvu? Bolje da ne mislim o tome.

Miljan Paunović

Komentari

Komentari