Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencijske vesti (pregled nedelje)

Operacija uspela, pacijent se ne da. – Uzbuđenja nakon donošenja odluke Etičkog odbora Beogradskog univerziteta o proglašenju doktorata Siniše Malog plagijatom se ne stišavaju. Post operativni zahvat pod nazivom: "Ne dam Malog!", spontano ili organizovano - ko će to znati, prerasta u operaciju "Ne dam(o) Malog!" Ređaju se Ministri, poslanici i ostali zvaničnici vladajuće koalicije – ne bih da ih interpretiram, jer svi govore uglavnom isto, ali se među njima jedan ipak radikalnno razlikuje. To je Muharem Zukorlić, lider stranke „Pravde i pomirenja“, po stažu najnoviji patriota, takoreći rodoljub, koji – u skladu sa nazivom svoje stranke, poziva na radikalnu akciju – Ako nećete vi njih, oni će vas!

I dok se poklik Muharema Zukorlića čini opasnim – ko god da će koga!, bilo je i poklka koji su me donekle umirili. Izvesni Borisav Kovačević, narodni poslanik sa liste PUPS, stranke koja se pogrešno izdaje kao „Partija udruženih penzionera Srbije“, koji je praćen gromkim odobravanjem poslanika vladajuće koalicije poručio: „Cenjena gospođa rektorka treba da ode sa svoje funkcije, a ne da Siniša Mali podnosi ostavku, jer mi nismo birali gospodina ministra zato što je doktor nauka, već zbog onoga što je uradio do sada i zbog onoga što radi sad...“

Siniša Mali nema ni pojma koiko je srećan čovek, Zbog svega onoga što je uradio kao direktor Agencije za privatizaciju i kao gradonačelnik Beograda (rušenje Sava male i dr), da ne nabrajam dalje (ukucajte na www.opancar.com pod pretraživačem Siniša Mali), on treba ovaj povod da iskoristi kao dar sa neba, podnese ostavku i ode negde u neki od ona njegova „24 stana“ gde ga teško mogu pronaći, jer on je, posle Mladena Dinkića; naajveći zaslužnik za sve što se u ovoj zemlji dešavalo i dešava u ekonomsko-finansijskom sektoru. Ako su po kriterijumima onog gore pomenutog Boriava Kovačevića i onih koji mu aplaudiraju to bili razlozi zbog kojih je  Siniša Mali biran, onda je sve jasno.    

Kao pravnik, ne mogu, a da ne prokomentarišem i stav kolege pravnika, koji se ne izdaje za doktora, a koliko je poznato, radi u nastavi Pravnog fakulteta u Novom Sadu, Aleksandra Martinovića, šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije, koji kaže:  „Odluka o doktoratu Malog nije samo politička, nego i protivpravna.“

Kolega Martinoviću, odluka Etičkog odbora Beogradskog univerziteta o kojoj je ovde reč, nije protivpravna i ona će u upravnom postupku, na koji se vi pozivate, postati konačna, unutar Univerziteta, kada je proglasi Senat univerziteta i to je to, ukoliko je tako regulisano njihovim aktima – a niko do sada to nije osporio. Protiv takve odluke Siniša Mali bi mogao da podnese tužbu Upravnom sudu i pokrene upravni spor, koji međutim ne zadržava od izvršenja konačnu odluku Univerziteta. Sasvim je druga stvar, ako neko želi da pobija normativna akta Univerziteta. Oni proizvode dejstvo sve dok eventualno pred Ustavnim sudom, po nečijem predlogu, ne bi bila proglašena za protivustavna. Zamolite nekoga od mlađih kolega na fakultetu – ne mora da bude stariji od asistenta, da vam te stvari objasni.

Jelena Karleuša - Povodom „svadbe godine“ i svadbenog veselja koje je upriličeno u beogradskom hotelu „Hajat“, u čast ženidbe Cecinog sina Veljka Ražnatovićaa, oglasila se na instsgramu Jelena Karleuša, koju mnogi smatraju „kontroverznom“:

“Pre 25 godina Pink je live prenosio jednu svadbu. Četvrt veka kasnije i mnogo strave i užasa za sve nas, dešava se isto. Četvrt veka Srbija je TALAC istih pogrešnih ljudi, pogrešnih izbora i istih režimskih medija, njuški, mongoloida… BUKVALNO SE NIŠTA NIJE PROMENILO, sem što smo 25 godina sje*ali kako nam kriminalci uništavaju generacije. Srbija je i dalje kao svadba iz Kusturičinih filmova, tragikomedija i “Ciganska rapsodija”! Mi smo država Boratovog copy/paste Kazahstana koji puca u vazduh dok kazahtanske pevačice mešaju na stolu. Dok stručni i mladi ljudi beže iz ove zemlje pitam se “da li mi zaslužujemo bolje”? Moj odgovor je ne. Ovo smo mi. Ovo je Srbija”.

Bravo Jelena! Može svako, za svoj privatni događaj da zakupi hotel Hajat, ali ne i televiziju sa nacionalnom frekvencijom.

Komentari

Komentari