Paraziti, kampanje i deformiteti
Foto: 
Justin Ritchie

Paraziti, kampanje i deformiteti

Zaprepastim se kada čujem dete, koje još nije krenulo ni u prvi razred, kako mi govori o našem premijeru i njegovoj stranci i o drugim političkim strankama i bivšim demokratskim vladarima i na kraju shvatim da to uopšte nije toliko čudno, kada se svi Oni ne skidaju sa TV-a i drugih medija. U državi u pokušaju ispiranje mozga sa političarima u pokušaju radi se deci sistematski od malena i Oni (kompletno svi profesionalni političari u protekle 24 godine) jedino za to imaju pravu strategiju i plan. Deca moraju da znaju i pre nego što progovore, šta sve "čine za nas" naši dragi vladari, to je obavezno gradivo.  

Naše drage političke zvezde, jedino znaju da se hvale i obećavaju. Kod nas izborna kampanja traje neprekidno, decenijama. Umeju i da "poruše" nešto što su kolege pre njih gradili (na primer centar Zaječara), pa da to šminkaju, odnosno da zapišaju i useru teritoriju kao kerovi, a onda nas ostave da životarimo u tom sranju.

Kada sam već kod Zaječara, tamo nisu bile one strašne poplave u maju, pa valjda nisu mogli da se ogrebu za par miliona dinara (čitajte evra), pa kao ajde da malo iskopamo nešto, pozovemo ministarku Zoranu Mihajlović – ženu koja sve zna oko struje, dalekovoda, "uprošćenih" računa za električnu energiju, ali i puteva, signalizacije, kanalizacije, svih Koridora, proizvodnje magarećeg sira (za ovo poslednje pretpostavljam da zna, jer Oni sve znaju) – predložimo je za počasnu građanku Zaječara... Pritom, građani uopšte ne moraju da se pitaju koga žele za počasnog stanovika grada u kome žive. Partija se pita! Partija sve zna. Građani su tu da vole partije i da slušaju laži pravih majstora. Projekti poput pomenutog u Zaječaru služe da političari lagodno žive i ničemu drugom...

I stvarno, više su ti naši političari toliko dosadni, da prosto ne mogu da verujem da ne mogu da skapiraju da su naporniji od parazita. Važno je da kampanja traje, ne bira se ni mesto, ni vreme, i trajaće sve i dok deca znaju ko je ko u politici – a ne moraju tako mali i nevini da se opterećuju raznoraznim političkim deformitetima i devijacijama – nije demokratski.

Miljan Paunović

Komentari

Komentari