Foto: 
autor nepoznat

Drugosrbijanski apokaliptički orgazmi

 1. Svi su nevini samo su Srbi zločinci

Kada pokušate da osporite ove medijske činjenice iz holivudskih kuhinja, momentalno bivate proglašeni za: nacistu, fašistu, patri(j)otu, silu mraka, prizivača prošlosti, ratnog huškača, debeovca, kretena i još štošta.

2. Početak ratova za jugoslovensko nasleđe tumače tako što su Srbi uzeli puške i počeli da ubijaju sve pred sobom, dok su drugi na njih bacali ruže i ruzmarin.

Iako o svim ratovima na ovim prostorima postoji više desetina knjiga, što od strane međunarodne zajednice, političkih učesnika na svim stranama, što od istoričara, očevidaca, analitičara, pristrasnih, nepristrasnih, subjektivnih, objektivnih, oni nikad nijednu nisu citirali, obično proizvoljno i salonski tumačeći ratna poprišta. Iz neke tople sobe naravno.

3. Denunciranje sopstvenog naroda da je kriv zato što je ubijan i proterivan.

To je možda jedno od najmonstruoznijih orgazmičkih oduševljenja tzv. druge Srbije.

4. Drugosrbijanci se dele na one koji kulturno pljuju i one agresivne.

Ovi drugi agresivci, navodno kulturci, koji kontinuirano teže ka kulturnom delovanju, jedna su od najodvratnijih kasta koju je izrodila Srbija.

5. Srbe dele na krezube i normalne, na elitu i poseljačenu Srbiju koja uvek glasa za onog za koga oni nisu.

Oni su jedini normalni. Samozaljubljenost obično uvek ide sa autošovinizmom.

6. Uaaaaaaaaaaaaa ratovi!

Svi drugi koji se ne uklapaju u njivovo viđenje sveta obožavaju rat i huškaju na krvoproliće, a jedino ga oni preziru, pa ispada paradoksalno da najviše vole ratove oni koji su od njega najviše postradali, a jedino ga preziru salonski pomiritelji i oni koji su nakon ratnih požara kao miševi izašli iz svojih skloništa.

7. Živela Komunistička partija Jugoslavije na čelu sa drugom Titom.

U postupku gubitka identiteta jedino šta im je ostalo jeste to postjugoslovensko lamentiranje i apokaliptički orgazam za prošlim vremenima u kojima su oni živeli dobro, dok ih golootočani, autokratija i prebijanje glava macolama nikada nije zanimalo.

8. Četnici su zlotvori, mi branimo narod.

Ova parola iz filmskih serijala koji su imali zadatak da kod onih koji su se rodili nakon ratnih sukoba izbriše crnortalasno viđenje pošasti komunizma, zapravo je i himna drugosrbijanske orgazmičke lažirane istorije. Svaki pokušaj da se otkloni laž naziva se sramnom revizijom.

9. Ukidanje nacija.

Paranoja zvana „građani sveta“ poprima oblik šizofrenije.

10. Najviše vole da tragaju za gramatičkim greškama svojih neiostomišljenika, gimnazijski učeni da budu nepogrešivi i bezgrešni.

Veći greh je biti genetska greška ubijenog identiteta, nego slab poznavalac srpske gramatike.

Autor Ivan Novčić

Komentari

Komentari