Foto: 
Zlatko Vickovic

Nova vlada - stari lopovi

Srbija će sutra bez ikakve sumnje dobiti novu vladu. Ta nova vlada je u stavri vlada kontinuiteta, tj. stara vlada pojačana novim ministarstvima. Sve u skladu sa zadovoljavanjem potreba svih koalicionih partnera zločinačke SNS i diktatora A.Vučića. Premijerka Ana Brnabć je današnjim ekspozeom pokazala da je politički diletant i da će njena vlada u stvari biti vlada diktatora, boga i cara sve Srbije A.Vučića.Ta vlada imaće četiri potpredsednika i to ovim redom Dačić ujedno i ministar spoljnih poslova.Taj nesuđeni pevač na seoskim vašarimaje neprevaziđeni oportunista i član svake vlade od 2008.Drugi potredsednik je Nebojša Slina Stefanović o kome neću trošiti reči.Treći je Zorana Mihajlović za koju sam očekivao da će biti premijer.Žena sa iskustvom političkom pozadinom i znanjem-jedna od najpismenijih i najpametnijih u zločinačkoj SNS. Četvrti potredsednik je Rasim Večni, ministar Ljajić. I o njemu ne bih trošio reči. Ministar finansija ostaje isti, Dušan Vujović, a on je možda jedini u koga imam kakvo takvo poverenje. Zaboga ipak je stručnjak za taj posao.Goran Knežević zvani aflatoksin je ministar privrede i samo ću dodati, kakva privreda takav i ministar. Branislav Nedimović je ministar poljoprivrede i za njega nemam niti jednu lepu reč da kažem, a ni ružnu-nit smrdi nit miriše. Nela Kuburović je ministar pravde i to je za nju i za pravosuđe u Srbiji ogroman teret. To njena nejaka pleća ne mogu da podnesu. Vlada Vukosavljević je ministar kulture i samo da dodam ministar kafana. Aleksandar Antić je ministar rudarstva i energetike o čijem učinku ću reći samo ovo od 15 decembra Srbija uvozi struju, a uglja nema. Jadranka Joksimović je ministar za evropske integracije, dama čija granica ukusa često izaziva podsmeh u EU. Mladen Šarčević, ministar prosvete poznat i po tome što ima privatni fakultet na kome se školuju SNS kadrovi.Zoran Đorđević šofer je na mestu mistra rada i zapošljavanja. Ministar omladine i sporta je Vanja Udovičić kome ovom prilikom poručujem -.šta će ti brate ta blamaža? Nova ministarka je i Slavica Đukić Dejanović koja valjda treba da leči komplekse i Vulina. Ministar je i živahni mlađani Milan Krkobabić kome je valjda posao da pravi zadruge. Novi ministar je i Branko Ružić, opozicija Dačiću u SPS, a koji će biti minister za lokalnu samoupravu i državne uprave. Goran Trivan je novi ministar za životnu sredinu i ekologiju. Preporučuje ga zastarelo suđenje za krađu. Ministar koji valjda treba da gradi odnose sa Rusijom je Nenad Popović poznat i po tome što je upropastio Minel. Ministar zdravlja je doktor smrt po imenu Zlatibor Lončar. I na kraju ministar odbrane je Vulin Aleksandar ili jedan od njih. Poznat po crnim košuljama, starletama, bahaćenju i izazivanju sukoba. U izgledu nam je novi rat. Što se tiče Ane Brnabić, evo i te neke biografije:

-Datum rođenja: 28.09.1975.
-Mesto rođenja: Beograd
-Stranačka pripadnost: nestranačka ličnost
Po završetku studija u Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji, Brnabić je radila za različite američke konsultantske firme u Srbiji na projektima finansiranim od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Od 2011. godine radi u firmi „Continental Wind Serbia“, a u januaru 2013. postaje direktorka ove kompanije. Bila je i potpredsednica Upravnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od 2013. godine, da bi u aprilu 2016. postala predsednica upravnog odbora. Brnabić je široj javnosti postala poznata kada se našla u središtu afere „prisluškivanje“ u vezi sa kompanijom „Continental Wind Serbia“ u kojoj je bila zastupnik. Nakon što je predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić optužio Nikolu Petrovića, kuma premijera Srbije i direktora „Elektromreže Srbije“, da je tražio mito od ove firme, Brnabić je sa Petrovićem održala konferenciju na kojoj su demantovane ove optužbe. Imenovana je za ministarku državne uprave i lokalne samouprave avgusta 2016. KRIK je otkrio da je, pre nego što je stupila na ovu funkciju, poslovno sarađivala sa ljudima iz najbližeg okruženja gradonačelnika Beograda Siniše Malog. Nakon više od mesec dana odlaganja intervjua, ministarka Ana Brnabić je na pitanja KRIK-a odgovorila pismeno: „Smatram da je transparentnost jedan od najvažnijih principa u obavljanju javnog posla i godinama unazad se za to zalažem.“
Dakle ovoj vladi dajem vremena nadalje do novembra da se raspadne. Prvi će je napustiti oni koji je sada podržavaju. Do tad ganjaćemo se.

Dragan Murar

Komentari

Komentari