Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija javlja – O samoumišljenosti, poštenju i još koječemu

Razgovaraju političar i prostitutka:

- Ćao, zovem se Milovan, imam 44 godine, političar sam. Politikom se bavim 21 godinu i pošten sam čovek.

- Drago mi je, ja se zovem Dana, prostitutka sam i imam 35 godina, bavim se prostitucijom 10 godina i još uvek sam nevina.

 

* * *

Vesiti društvo, novembra. 2019:

- Nebojša Stefanović u koprodukciji sa Džordžom Orvelom (Animal farm - Životinjska farma): “Narod neće Đilasa nego NAS POŠTENE LJUDE”: “Narodu koji su opljačkali zarad ličnog bogaćenja teško je da poveruje da su oni sada mesije. Znaju građani dobro ko im je zatvarao fabrike, ostavio ih bez posla, od njihovog novca kupovao vile i plaćao luksuzna putovanja. Ko je postao milioner, a ko siromah.”

Stari major” – Tomislav Nikolić: “Da li ste ikada čuli da bivši predsednik države neće po isteku mandata da se iseli iz predsedničke rezidencije – na primer: da Barak Obama neće da se iseli iz „Bele kuće“, da Fransoa Oland neće da se iseli iz Jelisejske palate, da Dejvid Kameron neće da se iseli iz Dauning strita 10, da Boris Jeljcin neće da se iseli iz Kremlja ... Ja čuo danas. Prema pisanju Blica Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije, neće da se iseli iz Užičke 23. Kažu, to je bio jedan od uslova koji je postavio Vučiću – da se ne kandiduje ponovo na narednim predsedničkim izborima.

Verovatno ste čuli, ne jednom, da je naš bivši predsednik veliki domaćin. Ali, da li ste čuli da neko u ovoj zemlji sa platom od 150.000 dinara, čija je supruga nezaposlena, stekne: 

- petosoban stan od 194m2 u Beogradu,

- njivu, vinograd, voćnjak i šumu – 8 hektara, 21 ari i 4m2;

- njivu – 2 hektara, 13 ari i 70m2;

- njivu, voćnjak – 2 hektara, 66 ari i 22m2;

- pašnjak – 18 ari;

- pašnjak – 55 ari i 24m2;

- njiva 35 ari i 2m2;

- automobil “Lada niva”;

- automobil “Audi A6”;

- ušteđevinu u banci (visina ušteđevine se po zakonu ne saopštava).

(podaci iz imovinske karte Tomislava Nikolića - vidi tekst: Toma tajkun www.opancar.com)  pretraživač pod Toma tajkun).

 

Napoleon“ – Aleksandar Vučić: - Ja sam rekao Makronu... Emanuel, bre... Jel’ ti razumeš, čoveče, da ti sad ne bi mogao ni da otvoriš poglavlje 23 - ispričao je Vučić, dodajući da je to bilo u ponoć u Jelisejskoj palati.

„Skviler" – Nebojša Stefanović, Napoleonova desna ruka, a ujedno i ministar unutrašnjih poslova.

Napoleon: “Pitam Nebojšu jel’ vlasnik, jel’ direktor, šta je? Kaže – ništa. Ja izađem, kažem ‘on običan zaposlen’, računam ne možete da slažete da čovek ne predstavlja firmu, ili da nije zaposlen. Ja kažem, ‘pa on tamo običan radnik, zaposlen’, ne znam ni sam šta sam rekao. Otkud ja znam da li je zaposlen ili nije? Još gore je po vas ako nije zaposlen. Vi najbolje da se držite moje verzije, pa da mene optužujete za to. I po tome možete da kažete da se ja obračunavam sa Nebojšom Stefanovićem. Jer jedina optužba na račun Stefanovićevog oca je moja, da je on tamo zaposlen. Iako ja nisam bio očigledno u pravu pošto kažu da nije zaposlen. Ja ne razumem zašto ga onda optužujemo uopšte” (Izvor: istinomer.rs – Koreni 8. decembar 2019).

BIRN (Balkan Investigative Reporting Network) - Branko Stefanović putovao 2018. u Saudijsku Arabiju u svojstvu pravnog savetnika GIM-a. Početkom decembra objavili su vize na kojima se jasno vidi funkcija Branka Stefanovića – “legal advisor”. (“Moj otac nema nikakve veze sa firmom GIM” (Izvor: istinomer.rs – Koreni 8. decembar 2019).

 * * *

Nebojša Stefanović, Ministar unutrašnjih poslova i potpredsednika SNS: “Narod neće Đilasa nego NAS POŠTENE LJUDE”: “Narodu koji su opljačkali zarad ličnog bogaćenja teško je da poveruje da su oni sada mesije. Znaju građani dobro ko im je zatvarao fabrike, ostavio ih bez posla, od njihovog novca kupovao vile i plaćao luksuzna putovanja. Ko je postao milioner, a ko siromah.”

Gospodine Stefanoviću, taj koji je to radio – najpre na funkciji Pomoćnika ministra privrede za privatizaciju, potom na funkciji Direktora agencije za privatizaciju – a neposredno posle toga (selfemployed – samozaposlen), zove se Siniša Mali i sada se zajedno sa vama nalazi u istoj Vladi, na funkciji Ministra finansija, a Đilas u to vreme nije bio ni na kakvoj državnoj funkciji…

…“Ćao, zovem se Nebojša, političar sam. Politikom se bavim već dugo godinu i pošten sam čovek”.

 

 

Dragiša Čolić, 28.1.2020

Komentari

Komentari