Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija javlja - Puj spas za sve nas!

Puj za spas sviju nas je stara dečija igra koju smo mi kao deca nekada igrali – jedan žmuri dok se ostali skrivaju. Kad izbroji do 10, onaj što je žmurio kreće u potragu za onima koji su se skrivali. Ako ga neko od onih koji se skrivaju zaobiđe i na određenom mestu zapljune i kaže – Puj za spas sviju nas! - svi su se spasili i progonitelj mora sve ispočetka.

Mislio sam da smo te igre davno prevazišli – sada su u modi neke napredne igre, uz to oseća se manjak progonitelja, a višak skrivača, pa nisam očekivao da će tu retrogradnu igru da vrate u život ovi što se skrivaju. A to se upravo dešava, najpre od NJEGA, pa potom i od NJEGOVIH, kako to obično biva.

Posle nekih 2-3 dana odsustvovanja sa malih ekrana – što je suprotno svim standardima koje nam je ON tokom dosadašnje vladavine nametnuo i ogromne zabrinutosti nacije zbog toga – jednih, ko će da ih vodi, ako se OVOM ne daj bože nešto desi, a onih drugih – šta ćemo tad sinji kukavci, kad je i Maja Gojković, predsednica Skupštine, koja po Ustavu zamenjuje Predsednika – ako se OVOM, da se pomerim s mesta, nešto desi, ako se zna da je i Maja bila na onoj žurki povodom najnovije itsorijske pobede ove vlasti nad ovim narodom i tamo, onako neobuzdana od radosti, zaradila koronu. 

To je posebno zabrinulo jednog građanina koji je na fejsbuku objavio: Stanje  zdravlja Predsednika države nije samo njegova privatna stvar. Nacija mora da zna, da li Predsednik boluje, a ako boluje, od čega boluje i kod koga se leči, jer mora da zna ko je vodi i kakvo je njegovo zdravstveno stanje, o čemu se redovno izdaju i zdravstveni bilteni – primeri: iz dalje prošlosti Tito, a iz najskorije, Boris Džonson, premijer Velike Britanije, koji je bio zaražen od korone.

Naš predsednik voli da se poredi sa Titom i kad gradi bolnice i kad gradi koridore – ON bira i disciplinu i presuđuje, što je već simptom vredan pažnje onog što onaj gore zabrinuti građanin na fejsbuku reče, ali pusti Tita, šta ćemo sa koronom.

Elem, pojavi se Prdsednik pre neki dan i to ne na RTS – državnoj televiziji u vlasništvu svih građana Srbije, niti u intervjuu koji bi dao glavnom i odgovornom uredniku te televizije, već na Pinku, televiziji u vlasništvu njegovog najvatrenijeg obožavaoca Željka Mitrovića (i obrnuto – i on njega), u intervjuu koji dade Dragoj Goci (i obrnuto – i ona njemu) i najpre se obrati svojima – da ne brinu, još će on dugo da ih vodi, a potom i onim drugima – da ne pokazuju lažnu brigu, jer će ON, takve kakvi su, i njih još dugo da vodi, a potom odigra onu gore pomenutu igru – Puj za spas sviju nas!

Nisu u pravu oni u Novom Pazaru i nije u redu što su se onako poneli prema Ani (Brnabić), koja je, čim ih je videla, prva zapljunula – Sve je to ispolitizovano! Niti prema Zlatiboru (Lončaru), koji ih je takođe prvi zapljunuo tvrdnjom da u Novom Pazaru nije u jednom danu umrlo 12 ljudi, već 3, koliko je Krizni štab (dalje: „Struka“) rekao – doduše, on tu igru još uvek nije dovoljno savladao, jer je u nastavku ustvrdio da ih je svakako bilo manje od 10, da bi na njihovo insistiranje – koliko manje od 10?, odgovorio – pa recimo 8-9 najviše, na šta su mu Novopazarci odgovorili da je i 8-9 više od 3, ali to se ne broji, jer Zlatibor je prvi zapljunuo. 

Tu igru ni ON očito nije savladao, ali kad ON, onako predsednički, zapljune, to je zapljunuto:

"Zameraju mi i kad uvedem stroge mere, a onda mi ti isti zameraju i kad ublažim mere."

Da Predsedniče, ali treba voditi računa i o tajmingu, da ne ispadne obrnuto, jer koliko je poznato, naučno do danas nije dokazano da korona virus – totalno miruje za vreme izbora, a sutradan, po održanim izborima, totalno podivlja. Konsultujte „Struku“ oko toga, pa ako oni potvrde da je to tako, donesite spasonosnu meru – Raspišite još jedne izbore.

Da, Predsedniče umalo zaboravih da vam kažem – pozdravite one iz „Struke“, Kona i Tiodorovića i recite im da promene onu, po njima, spasonosnu frazu za zapljuvavanje – mi smo doneli mere, a oni ne slušaju. Objasnite im da oni koji ne poštuju državne mere podležu državnim sankcijama, a državu vodite VI – pa VI rasplažete i sankcijama prema onima koji ne slušaju, a ne ti koji ne slušaju.

Dariju Kisić pozdravite i zamolite je da nam objasni u čemu je razlika između prvog i drugog talasa i drugog pika prvog talasa, te sa koliko pikova jedan talas raspolaže, jer je to za nas građane od izvanrednog medicinskog značenja. 

A na kraju, jedna poruka i VAMA – kad u vreme korone pravite one žurke sa trubačima, stavite maske – možda će, kad to vide, početi da ih stavljaju i oni koji ne poštuju mere.

 

Dragiša Čolić, 03.07.2020.        

Komentari

Komentari