Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija javlja - Vesti

Uloga pisma u istoriji srpskog naroda krajem XX i početkom XXI veka – I Tito je imao običaj da piše pisma – kad se oni njegovi raspuste, pa počnu da luduju. To su bila pisma upućena njima da se prizovu pameti. Iz tog vremena je i ono – "Druže Tito piši novo pismo, jer ni ovo pročitali nismo."

Ovaj što pokušava da izigrava Tita, ništa nije razumeo, pa je sve izokrenuo. Raspustio se on, a piše narodu – da se i narod raspusti! Čak ga u tom cilju i stimuliše – njihovim sopstvenim parama kojima raspolaže on sa svojom naprednom družinom. Svakome po 4.000 dinara i 100 Evra! Malo li je!

Očekuje se i ovde drugo pismo – naroda njemu! 

I na kraju, samo proliv! – Dr Branimir Nestorović, koji se izdaje za člana Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa – a to niko ne demantuje - ne prestaje da ide uz Kruševac (dalje: K) svima pa i Kriznom štabu. Najpre je za tv B92 izjavio:

„Ja sam skoro siguran da sam imao koronu na samom početku, jer sam dva dana imao temperaturu i proliv, ličilo je da je to to. Nisam bio u samoizolaciji, jer nije bio trenutak za to i moralo je da se radi.”

A onda je za Blic izjavio - "POGREŠNO SAM SHVAĆEN: NISAM IMAO KORONU, imao sam simptome, temperaturu i proliv....” (Blic onlajn, 27.5.2020).Meni je brzo prošlo, ali nisam nikog inficirao, jer sam bio društveno odgovoran.”

Jedan drugi doktor, novosadski lekar Stanislav Ostojič, kome je član kriznog štaba Zoran Gojković, od nedavno prozvan Acgtung! Achtung! - zbog neodoljivog  podsećanja na jednog lika koga smo imali prilike da gledamo u filmovima zasnovanim na istinitim događajima iz ne tako davne istorijske prošlosti; direktor Kliničkog centra Vojvodine, koji ima tu pasiju da lično podnosi krivične prijave, koji je pomenutom doktoru, danas na žalost pokojnom, zapretio da će i protiv njega lično podneti krivičnu prijavu, čim ovaj bude skinut sa respiratora, jer je navodno bolestan obavljao lekarsku praksu. A i taj čovek, kao i Dr Nestorović, je imao svoju priču i kako je tvrdio, bio društveno odgovoran, ali niko nije hteo ni da ga sasluša. Ispalo je na kraju da je između smrti i Dr Gojkovića ovaj čovek odabrao ono prvo.

No, da se vratimo na Dr Nestorovića – on nam je preživeo, nema više ni temperaturu, ostao je samo proliv …

Vojnički čaj – Igrokaz između Srbije i Crne Gore – i obrnuto, između Crne gore i Srbije, zasnovan na diplomatskoj “ping-pong”osnovi, nastavlja se. Rezultat je za sada neodlučan. Pobednik će biti  poznat tek kad obe strane prebroje žrtve – Crna Gora u oblasti turizma, a Srbija u broju crnogorskih glasova na predstojećim izborima.

U međuvremenu ću vam ispričati jedan vic - U vojsci se među vojnicima često formiraju neki manji klanovi – mi smo najbolji, najpametniji, najlepši, koji vole da maltretiraju one druge koji to, po njihovoj pameti, nisu. I tako, okomi se jedna takva družina na nekog malog, nikakvog, koji je, takav-kakav je, bio raspoređen da pomaže u kuhinji. I maltretirali ga oni „pravi“ za sve vreme vojnog roka. Uoči polaska kući, opustila se vojska, malo se tu i popilo, raznežili se svi, zaklinju se na večito drugarstvo i prisećaju se lepota služenja vojnog roka o kojem će pričati do kraja života. Tu se neko seti i malog – pozvaše i njega, greota je da i on ne učestvuje u ovom slavlju. „Dođi, ti si naš drug, žao nam je što smo nekad bili grubi prema tebi. Nećemo više nikad!“ Malog to toliko razneži, da pade tu i neka suza. „Vi ste pravi drugari, znao sam ja to, sve vam je oprošteno. Evo i ja izjavljujem da nikad više neću da vam pišam u čaj!“

 

Dragiša Čolić, 29.05.2020.

Komentari

Komentari