Foto: 
autor nepoznat

Opančar agencija javlja - Živeće ovaj Vučić...idemo na sport

Marinika, Marinika ...reče davno, negde sredinom prošlog veka, Domeniko Modunjo i ostade u legendi. Ova naša Marinika Tepić, po svemu sudeći neće dugo – ni ona, ni njena sadašnja opoziciona opcija. A priznajem da sam njihov fan – i dalje, ali pod uslovom da Đilas izađe iz senke i napravi red u svojoj kući. Šta znače ova njena svakodnevna pojavljivanja sa tezom – Da se ja pitam, Nikola Jovanović ne bi postao član naše stranke! Da li predsednik stranke Đilas stoji iza toga? Neka izađe i neka se odredi prema tom slučaju – ako ne stoji, neka porazgovara sa Marinikom i pokuša da reši problem. Ako stoji, a pustio je Mariniku da se o tome eksponira u ime stranke, da znamo to pa da odmah pređemo na sport, kao što gore rekoh u najavi.

I Marinika Tepić i Nikola Jovanović su odlični kadrovi, a mudrost i snaga lidera (ovde Đilasa) se i ogleda u tome da ih oboje iskoristi na dobrobit stranke. U protivnom dobiće dva očigledno ambiciozna „jarca“ koji će se stalno sudarati na brvnu u nadmetanju za titulu njegove prve pratilje, a onda od tog posla nema ništa.

Đilas je očigledno imao neki dogovor sa Nikolom Jovanovićem i ne bi sad smeo da ga otpiše i da mu time prakično uništi političku karijeru, jer gde bi on tada – kod Vuka Jeremića mu mesta više nema, a ovi ga ne primaju ... Mariniki poručujem da se raspita koja je bila uloga Vuka Jeremića u Đilasovom ratu sa Tadićem i njegovom ekipom u vreme napuštanja DS-a. Nije šteta što je Vuk  otišao – on nikako nije mogao da se pomiri sa tim da bude u senci Đilasa, a velika bi šteta bila da Nikola Jovanović ne dođe. A kome se od nas nije otelo da poneku iskrenu ne kaže u razgovoru sa „prijateljem“ koji je to i snimio, undercovered, što bi rekli na filmu. Gaf jeste, ali nije za isključujući faul, da polako prelazim na sport. A ako hoćemo pošteno, gaf je i to što se Marinika sad javno izjašnjava o tome, a bilo bi bolje da su to unutar kuće raspravili. Izuzev ako i Đilas ne učestvuje o tome. U tom slučaju – Živeće ovaj Vučić ... a ja odoh na sport gde još uvek ima kakve takve pameti. 

 

* * *

 

Na sportskim terenima „utisak nedelje“ je katastrofa Barselone – Barse, kako je njeni fanovi nazivaju, sa 8:2! od Bajerna, što je izazvalo njihovu paničnu reakciju, a ima i mnogo viceva na društvenim mrežama, od kojih najviše lajkova ima onaj koji prikazuje Vučića koji je prekrio lice rukama, sa tekstom – Kuku, ovaj je pare od vakcina stavio na Barselonu! 

Oni iz Bajerna behu baš nemilosrdni. Da je Zvezda onomad primila od Pari Sen Žermena 8 golova, mnogi bi je se odrekli. Šteta što više ne čitam Blic, pa ne znam da li još uvek imaju subotom onu kolumnu Pasivni ofsajd, u kojoj Gorčin Stojanović, poznati stručnjak opšte prakse, najbolji fudbalski komentator među rediteljima, koji smatra da u fudbalu jedino Željo, Partizan i Barselona znaju da igraju fudbal, i toliko je ostrašćen njima da jednom prilikom reče za „Lažnog Ronalda“ kako on zove Kristijana Ronalda – „Kristijano ne postaje boljim čovekom zato što igra protiv Lea Mesija, ali biva manje nečovekom ...“, po onom šiptarskom – Kad voljem voljem, kad ne voljem, koljem!, iako po svemu ostalom Ronaldo ispade ne samo boljim fudbalerom od Mesija, već i boljim čovekom – ima dosta para, pa dosta toga troši i na dobrotvorne donacije, za razliku od Mesija koji takođe ima mnogo para, ali mu to nije dovoljno, pa stalno, zajedno sa svojim tatom, zapada u neke priče s one strane zakona.

A lepo sam mu u javnoj komunikaciji govorio da će “drke-drke” sistem, koji sprovodi Barselona živeti dok u Barsi budu igrali Ćavi i Iniesta, kao Mesijevi asistenti i eto to se i ostvarilo. Doveli su Suareza i Grizmana, kojima ne pada na pamet da igraju za Mesija, pa Mesi samo povremeno bljesne kad uzme loptu, prošeta se do gola i da gol, a potom ponovo ode da dremka i luta po terenu, pa sad stižu i vesti da Mesi napušta Barselonu i vraća se u Argentinu.

U međuvremenu, Ronaldo, još uvek igra ozbiljan fudbal – sada u Juventusu, od koga ispade tim koji redovno igra u završnici Lige šampiona.

 

* * *

Primetili ste, nedostaju mi i fudbal i Gorčin Stojanović kao večita fudbalska inspiracija, pa vam na tu temu poklanjam kao bonus jedan svoj tekst iz 2016. godine, pod naslovom Don't cry Gorčina“:

Mesi je izgubio finale velikog takmičenja, treće ili četvrto zaredom, “Don’t Cry for Me Argentina” i odustao. Što se potpisnika tiče, to je najveći događaj ove sedmice.” (Blic, nedelja 3. jul 2016., strana 38 – pasivni ofsajd, Gorčin Stojanović).

Primećujete, tema je fudbalska, ili je bar takva trebala da bude, da njen autor, Gorčin Stojanović, pozorišni reditelj po zanimanju, ima pojma o fudbalu. Na žalost to nije slučaj, pa je pomenuta stilska figura ostala samo u pokušaju.

No, ni to nije najveći problem ovog, kažu, još uvek nadarenog reditelja, za koga sem Mesija, Partizana i Željezničara, niko drugi i ne zna da igra fudbal, a pošto niko od njih u nedelji koja je za nama ovde nije igrao fudbal, to samim tim, za Gorčina, u nedelji u kojoj su igrane četvrtfinalne utakmice prvenstva Evrope u fudbalu, nije bilo događaja vrednog pažnje, pa je on morao da se otisne preko “sedam mora” i prati svog ljubimca Mesija, koji je na tamošnjem prvenstvu američkog kontinenta prošao onako kako je prošao.

U nastavku priče, onako usput, ovaj reditelj po zanimanju, pisac po hobiju, a naturščik po fudbalskom poimanju i znanju, pominje i događanja kod kuće, odnosno na prvenstvu Evrope, ali opet na sebi svojstven način, pa pošto je iz daljeg takmičenja ispala Španija, koja po njemu jedina zna da igra fudbal, a Barselona i Mesi kao što rekoh nisu igrali, dalju pažnju posvećuje Kristini, odnosno Kristijanu Ronaldu, koga on tako iz nekog razloga zapretenog u svom mozgu naziva, a Kristina, kao i Marica kod nas, što je opšte poznato, nemaju pojma o fudbalu.

E sad, šta je on, Gorčin, tu pobrkao, teško je objašnjivo, jer logičnije bi bilo da Kristine budu Španija i Mesi, promoteri poznatog “drke-drke” sistema od šesnaesterca do šesnaesterca i nazad, koji su tako neslavno prošli i u Evropi i u Americi, a ne brzi i eksplozivni Kristijano Ronaldo, koji i ove godine uze titulu lige šampiona Evrope, a evo ga i na prvenstvu Evrope među zadnjom četvorkom. U svakom slučaju Don’t cry Gorcina.”

 

Dragiša Čolić, 18.08.2020.

Komentari

Komentari